Tényleg így kelllett fizetnie?
Sziasztok.
Az a helyzet hogy fél évig dolgoztam a fönökömnél és a garantált bérminimumot fizette. Most volt egy kis munka hiány és csak napu bejelentéssel vett fel ez is csak 5 nap volt. Az lenne a kérdésem hogy ugye ezt a napis fizetést azonnal kellett volna fizetnie? Mert ő valószínűleg akkor utal amikor régebben utslta a normál fizum. De tudom hogy nem így kellene.
A másik kérdésem az lenne hogy ilyenkor ugye a napi bejelentés összegét kell fizetni? Mert ő úgy gondolta hpgy a fizumat elodztja az 5 nappal és kész
De rákerestem és a napi bejelentésnél nem így kell fizetni. Köszi a segìtségeket.
Tehát alkalmi munkavállaló voltál?
Én úgy tudom, hogy naponta van fizetés ebben az esetben, de lehet, hogy közös megállapodás eltérhet ettől.
A dolgozó részére kifizetett bér pedig az alkalmi munkaszerződésében kell, hogy szerepeljen. Nameg az is, hogy a bér kifizetése milyen formában történik (kp vagy átutalás), milyen rendszerességgel.
Nekem se mindig fizettek aznap.
Egy napra akármennyit fizethet, ha te vállalod, ebben semmi törvénytelen nincs!
A 2-es válaszolót nem értem, miért húzták le.
Bár nem a kérdésre válaszolt, de amit írt, az valóban úgy van és sokan elsiklanak felette...
főleg, akik azt sem tudják mit írnak alá (ha egyáltalán kapnak valami aláírni valót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!