Gyes után ki fizetik a bent maradt szabijaimat de az új munkahelyemen is kapok fizetést amiből szintén vonnak mindent! Tehát 2*adózok?! Ezt vissza kapom vagy ez ilyenkor hogy alakul?
Figyelt kérdés
Gyes után 25szabadságom maradt amit a volt munkáltatóm kifizet! Ebből le vonnak mindenféle járulékot de már gyes mellett el kezdtem dolgozni!Máshol!Azaz van munkahelyem most is !Ebbe a hónapban akkor minden levonást 2*fizetek meg?!csak ugye az összeg más!
Vagy majd vissza kapok valamit?Jovőre??
2018. ápr. 3. 19:43
1/9 anonim válasza:
Heee? Bem darabra, hanem százalékban vonnak járulékot. <facepalm>
2/9 anonim válasza:
igen, kétszer adózol, ez a törvény.
3/9 A kérdező kommentje:
Igen értem én hogy százalékba!
De a szabijaimból is adózok meg a rendes fizumból is! 2Tb járulék 2nyugdíj stb...
2018. ápr. 3. 19:53
4/9 anonim válasza:
És?
Más is adózok mindegyikből, te miért lennél kivétel?
6/9 anonim válasza:
Adózni nem csak egy bizonyos összegig kell. Akinek csak egy munkahelye van, de 2-3-szor annyit keres, mint más, az 2-3-szor annyi adót és járulékot fizet. Sőt, sok országban a progresszív adózás miatt arányaiban többet is fog fizetni. Az min változtat, hogy te két külön helyről kapod a több fizetést?
7/9 anonim válasza:
Ez nem m kettős adóztatás. Alapvetően szinte minden jövedelem adóköteles. Miért érzed úgy, hogy ez igazságtalan? Nem is értem mi a bajod?
8/9 anonim válasza:
Amennyi jövedemed van, annyi után adózól. Aki 2-3 helyen dolgozik, annak mind a 2-3 fizetéséből kell adózni. Mert ez a törvény. Olyan nincs, hogy 2 helyről kapok jövedelmed és az egyik adó-és járulékmentes.
9/9 anonim válasza:
Nem darabszámra vonják le, nem 2 tb-t meg 2 nyugdíjat fizetsz. Ha megszűnt volna a munkaviszonoyd, az utolsó fzuddal ugyanúgy kifizetnék a szabikat, és akkor ugyanúgy adóznál az aktuális fizudból meg a szabikból. Csak kakor egy munkáltatótól kapnád, egy bérpapíron lenne, így meg kettőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!