Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ebben az esetben hogyan...

Ebben az esetben hogyan rendezzem a TB-tartozást?

Figyelt kérdés
Több, mint egy évnyi TB tartozásom van, szeretném rendezni, de ezt az összeget egyben nem tudom kifizetni. Kaptam a NAV-tól csekkeket, kérdésem, hogy az első havi tartozással kezdjem, vagy az aktuàlis havit fizessem be? Lényeg, hogy májusban szülök, és addigra zöld lámpás legyek, ne piros.

2018. ápr. 3. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
szerintem ezt beszéld meg a NAV-ban, hogy részletekben fizethesd, megengedik, kapsz több csekket és határidőt (május azért elég közel van, jó hogy felébredtél)
2018. ápr. 3. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Ha az aktuálisat befizeted, már zöld lesz a tb-d (amúgy nem értem, miért fontos pont szülésre időzíteni, namindegy). Aztán pedig kérj részletfizetést.
2018. ápr. 3. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
az aktualisat eleve mindig fizetni kell hogy zold legyel, a tobbit azt amellett kell torleszteni, kulonben sose erned utol magad, mindig le lennel maradva egy evvel
2018. ápr. 3. 14:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Így alakult, de jobb később, mint soha.
2018. ápr. 3. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Kérj részletfizetést (magánszemély 500 ezer Ft alatti tartozására automatikusan jár) ÉS mellette fizesd az aktuális hónapra szóló összeget.

Ha csak úgy magadtól befizetgetsz, az összeg a legrégebbi tartozásaidra lesz jóváírva és a mostani hónapokon tartozásod lesz.

2018. ápr. 3. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A befizetésedet, teljesen mindegy, hogy Te azt melyik időszakra szánod, mindig a legkorábban esedékes tartozásodra fogják "betudni".

Még mindig jöttök ezzel a zöld lámpa, piros lámpa agyrémmel...

Ezeknek semmi jelentőségük, ha magyar állampolgár vagy és magyarországi lakcímmel rendelkezel. Ilyenkor ugyanis érvényes TAJ-számod van, és ha zöld, ha piros a lámpa, az orvos köteles "ingyen" ellátni. Semmi köze ahhoz, hogy biztosított vagy avagy sem, fizeted magad után az egészségügyi szolgáltatási járulékot vagy sem.

Ő maximum arra hívja fel a figyelmed, hogy a rendszer szerint rendezetlen a jogállásod, van ügyintéznivalód a NAV-nál.

Ennyi...

500 ezer alatti tartozásra - ha írásban kéred - automatikus részletfizetési lehetőséget biztosít az állam. Vagyonfeltárás nélkül jár a gazdagnak és a szegénynek is. Maximum 12 hónapra adják meg.

Ezzel érdemes élni, mert egyébként elmaradás esetén végrehajtásra kerül az ügyed és ott kellemetlenségek érhetnek, ráadásul költséges eljárás.

2018. ápr. 4. 04:27
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
En 3 evnyi elmaradasra is kaptam reszletfizetest, havi 14ezret + az aktualis (7ezer valamennyi volt akkor). Kerelmezni kell, hivatkozni a beveteleidre, koltsegeidre (szamlak masolata) es meg fogjak adni.
2018. ápr. 4. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!