Családi adókedvezmény igénybe vehet-e olyan házaspár akik nem élnek közös háztartásban de nem is váltak el és van egy közös gyerekük?
Igen, de csak az egyik fél.
Nalunk így van, én veszem igénybe, nem élünk együtt már a lányom édesapjával.
"de közbe házasok papiron,undoritó,ennyire fontos a pénz?"
Tudod megdöbbentő, de sokan jobban jönnének ki anyagilag, ha elválnának. Persze csak papíron. Ismerek ilyet... Ugyan úgy jár minden a gyerek után, csak mivel a szülei elváltak már hátrányos helyzetűnek számít, így több a pénz, kedvezményeket kap, meg mitudomén.
Kedves Undorítóka! Ez egy kérdezős oldal! Ki mondta, hogy nem élünk együtt? Csak más a bejelentett lakcím ezért kérdeztem...
Mellesleg mindenki magából indul ki! Szép estét!
Kedves Kérdező!
Nem értem...
Először ezt írod: Családi adókedvezmény igénybe vehet-e olyan házaspár akik nem élnek közös háztartásban de nem is váltak el és van egy közös gyerekük?
Utána ezt: Mi is együtt élünk csak nem egy a lakcím! Köszönöm a válaszokat!
A közös lakcím és a közös háztartás fogalma nem ugyanaz.
El kell döntened, hogy most akkor együtt éltek a gyerekkel ketten egy háztartásban, vagy sem.
Ez független attól, hogy elváltatok vagy sem, és független attól is, hogy kinek mi a lakcíme.
Családi pótlékra az jogosult, aki a gyermeket a saját háztartásában neveli (most nem vesszük figyelembe az elvált, de bíróság előtti egyezség alapján közösen gondozott gyermekeseket).
Aki családi pótlékra jogosult, annak a családi kedvezmény is jár.
Kérdésem: Most akkor közös a háztartás vagy sem? Válás van folyamatban vagy sem? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a közös háztartást Te összekötöd a közös lakcímmel is?
Ugorj újra neki a kérdésnek és tedd egyértelművé, hogy konkrétan mire vagy kíváncsi, mert láthatóan mindenki másképp értelmezi a kérdésed, és ezért kapsz ilyen össze-vissza válaszokat is, ami aztán átcsapott - láthatóan - személyeskedésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!