Van adóazonosítója?

Figyelt kérdés
Nagymamám 85éves, kérték az adóazonosítóját, de ő nem tudja már ezeket a dolgokat, átnéztem minden iratát, személyi lakcím, levelek, szerződések, zárójelentések között de sehova nem láttam írva. Esetleg valaki tudna segíteni, merre keressem? (Hivatal?) Van-e neki egyáltalán?
2018. febr. 12. 12:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel van.

A NAVnál (régebben APEH) nyilván van tartva (de onnan elég nehézkes megszerezni, mert gondolom nagymamád már nem annyira mobilis)

Olyan papírt próbálj meg keresni (ha az adókártyáját nem találod) amit NAV-tól, APEH-től, esetleg valami kifizetőtől kapott.

Esetleg, ha nagyon rendesek az önkormányzatnál, ők tudnak segíteni (sok adat nyilván van tartva náluk)

Ha végképp nem megy, felhívod a NAVot telefonon és megkérded tőlük, hogy juthatnál hozzá a legkönnyebben.

2018. febr. 12. 12:42
 2/3 anonim ***** válasza:
A nav-nál szerintem megmondják. Írj meghatalmazást vagy vidd el a mamát magaddal és úgy ki kellene adják.
2018. febr. 12. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy nincs neki (de az is lehet, hogy mégis van), mert mondjuk még az adózás bevezetése előtt dolgozott és utána soha nem volt rá szüksége, és azért nem is képezték meg.

Ettől függetlenül pikk-pakkra megképzik a NAV-nál, ha szükség van rá. Az első "adókártya" kiállítása ingyenes.

2005. körül kezdték azt, hogy az újszülötteknek is automatikusan képezték az adóazonosító jeleket, nem kellett külön kérni akkor, amikor szükség lett rá.

NAV-nál tudnak segíteni... :)

2018. febr. 13. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!