Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Intézhetek így bármit is?

Intézhetek így bármit is?

Figyelt kérdés

Pár hónapja volt az esküvőnk, történt névváltozás de sajnos az adókártyámat még nem írattam az új nevemre.Az adóbevallást beadhatom még így a régi nevemmel? Természetesen megyek be a jövőhéten átíratni, de a könyvelőm csak most ér rá és már megcsinálná.

Tud valaki segíteni?

Köszönöm.

2018. jan. 31. 22:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az új neveddel add be a bevallást, attól függetlenül, mi van az adókártyán. Az adókártya csak egy igazolvány, de gondolom a NAV-nál ilyenkor automatikusan frissülnek a személyi adatok. (Amikor lakcímet változtattam, az pl. automatikusan frissült.)

Ha van ügyfélkapud, akkor be tudsz lépni az eBev-be vagy az eSZJA-ba és ott látod, milyen néven szerepelsz a NAV-nál. Az adóazonosító jeled nem fog változni.

2018. febr. 1. 03:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ne hagyatkozz ilyen témában a Gyakorira, hanem hívd fel a NAV központi ügyfélszolgálatát és kérdezd meg ott - sokkal hitelesebb választ fogsz kapni :-)

(hidd el, nem rossz szándékból, kötözködésképp írtam)

2018. febr. 1. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!