Nem igazán értem. Ha felregisztrálok a skypesulira, kell adóznom a bevételem után?
Természetesen elolvastam ezt:
De nem igazán értem, mint ha nem lennének összefüggőek a mondatok.
"A főállás mellett oktatók a megtermelt bevételt el tudják költeni a tevékenységi körükbe tartozó szolgáltatásokra és termékekre, mint például: telefonszámla, internet és villanyszámla (amennyiben a székhely címére szólnak) vagy számítógép, tablet és okostelefon. Mivel ezek a vállalkozói tevékenységükhöz szükséges eszközök. A kiadások levonódnak a bevételből és a fennmaradó rész számít a profitnak. Ez a lényeges rész, ugyanis főállás mellett oktató tanárnak egyéni vállalkozóként - ha nem jelentkezik be az ÁFA körbe - csak a profit után kell adóznia, amely ha 0 Forint, akkor nincs miután adóznia sem."
Na most itt ír 0 forintot is. Az összefüggéstelen mondatokból azt szürtem le, hogy tegyük fel, az első hónapban csak 5 oktatott órám lesz. Mondjuk 2500-as órabérért ez 12500 ft. Tegyük fel nekem 1 gb/s netem van, mondjuk Telekomos (mert az a legdrágább) az majdnem 9000 ft önmagában az internet ára (csomag nélkül). Fizetek 5000 ft-ot a villanyra, az 14000 ft. Akkor a bevételemből ezt az összeget levonhatom? Így a profitom 0, nincs miért adóznom? Számlát így is kell kiállítanom az oktatott személy részére óránként? (Vagy ha egybefügg 2-3 óra akkor egyszerre a 2-t 3-mat)
Tegyük fel 10 órám lesz az első hónapban. Az 25ezer. Akkor ebből levonom a 14 ezret, akkor csak 11ezer után kell adóznom?
Ha így-is úgy is adok ki elektronikus számlát az oktatott személynek, akkor keressek magamnak egy könyvelőt, neki minden hónapban küldjem el az internet számlát, a villanyszámlát is, és a kiállított számlákat, amiket kiállítottam az oktatott személynek, és ő ad egy hivatalos papírt, hogy ezt levonta és ennyit kell adóznom? Vagy ez hogy megy? A könyvelőnek adózom, vagy kinek?
Lenne itt még egy probléma. A skypesuli honlapján vállalkozásokról és egyéni vállalkozásokról olvasok. Én, mint természetes személy nem oktathatok a skypesulin? El kell mennem a legközelebbi kormányablakba, akarom mondani bürokráciai ablakba, és kérvényezni, hogy egyéni vállakozó lehessek?
Végezheted adószámos magánszemélyként is, nem feltétlenül kell hozzá vállalkozói.
Adószámot erre adnak ki ilyen jellegű tevékenységre adószámos magánszemélyként is és akkor csak a bevétel után van szja és eho, + e.ü. ha nincs máshol biztosított jogviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!