Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Eü. Hozzájárulás nem fizetés...

Eü. Hozzájárulás nem fizetés miatt számíthatok-e büntetésre?

Figyelt kérdés
2017. február 15-én megszűnt a munkaviszonyom. Ezt követően még 45 napig élt az eü. biztosításom, de ezután nem fizettem magam után a járulékot. Semmilyen eü. szolgáltatást nem vettem igénybe. A kérdésem az lenne, hogy ezt utólag befizettetheti-e a Nav, akkor is, ha nem vettem semmit igénybe?
2018. jan. 11. 18:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így álltok hozzá/hozzám. Külön köszönöm! Holnap délelőtt bemegyek, aztán meglátom mit mondanak. Sajnos helyettem nem fogja az önkormányzat fizetni a Tb járulékot, mert a házastársam "jól keres", így az egy főre jutó jövedelem meghaladja a 35.000 Ft-ot, és vagyunk hárman. Ebből persze egy a kiskorú. Ó...ki van ez találva. Mindegy, megoldom. Már meg is van hogyan. Sajnos muszáj vagyok megválni olyan dolgoktól, amiket évek óta őrzök, de most nincs más választásom. Ez van :( Ha nem akarok magamnak és főleg nem a családomnak bajt, akkor muszáj ezt meglépnem. Idővel pedig tudom, hogy helyre fog állni minden szépen. Hibás vagyok én is, persze, és ezt nem is tagadom...de akkor is bánt a dolog. A gyerekemtől veszik el, nem tőlem :'( Megoldom... És írok, hogy végül mi lett.
2018. jan. 11. 19:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Minden válasz hasznos volt! Köszönöm szépen! <3
2018. jan. 11. 19:48
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

Netalántán menj el dolgozni!? Eléggé nehéz elhinni, hogy 10 év alatt semmi munkát nem találtál.

45 napig meg passzívan volt csak biztosításod, február 17-től számítva már be kellett volna fizesd a tb-t.

2018. jan. 11. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:
21%

*10=1 év

A mártír szöveget meg hagyjuk már, akinek nincs 7 ezer forintja havonta tb-t fizetni, ott alapvető gondok vannak pénzügyileg.

2018. jan. 11. 19:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha ismernél kedves utolsó válaszoló, akkor most ez meg sem fordult volna benned, hogy ezt írd. :) Tanuld meg: Ne ítélj, hogy ne ítéltess. ;) A kérdést nem tettem volna fel, ha...de ez legyen az én dolgom.
2018. jan. 11. 20:10
 16/20 anonim ***** válasza:
87%
Írhatsz méltányossági kérelmet is a tartozás elengedésére, itt viszont bizonyítanod kell, hogy még a részletek fizetése is súlyosan veszélyeztetné a családod megélhetését. Valamint az is feltétel, hogy se neked, se a veled egy háztartásban élőknek ne legyen vagyona azon a lakáson kívül, ahol éltek.
2018. jan. 11. 20:15
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, amikor megszűnt a munkaviszonyod, utána nem regisztráltál a munkaügyi központba, munkanélkülinek?

Mert ha jogosult voltál álláskeresési támogatásra (max 3 hónap), akkor az alatt is volt biztosításod.

Tehát ha pl. másnap bementél, és kaptad (volna) a 3 hónapot, akkor annyival kevesebb tartozásod van - márc, ápr, máj 15-ig mindenképpen érvényes volt/lett volna.

Akkor "csak" 7 havival tartoznál, 7 ezer ft körül volt havonta, tehát kb.49 ezer ft lenne. Ha nem kaptál álláskeresésit, akkor sajnos több. De ha bemész, kérhetsz részletfizetést is - próbálj meg egyezkedni velük.

Sok szerencsét! :-)

2018. jan. 11. 20:20
 18/20 anonim ***** válasza:
27%
Mivel le sem írod a háttérszitut, csak a semmibe durrogatod a "ha ismernél" szöveget, így mit vársz? Eddig üres duma az egész és önsajnálat. Azt a havi 7 ezret még kb. 2 alkalomnyi takarítással is össze lehet szedni.
2018. jan. 11. 21:06
 19/20 A kérdező kommentje:

Befizettem a tartozásomat, és még kevesebbet is, mint amennyit gondoltam :) Innentől kezdve fizetem rendesen, addig ameddig munka nélkül leszek. Így a tiszta, és nyugodt leszek a továbbiakban.

A munkaügyről nem szeretnék beszélni különösen, mindent megpróbáltam,hogy legyen munkám, de sajnos mindig elutasítottak (!!!) Magyarán semmit nem kaptam tőlük...

Minden válaszolónak köszönöm a hozzászólást, tanácsot! Minden jót Nektek!

2018. jan. 12. 14:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Köszönjük a tudósítást - örülök, hogy viszonylagosan pozitív vége lett. Neked is minden jót!
2018. jan. 12. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!