Eü. Hozzájárulás nem fizetés miatt számíthatok-e büntetésre?
Netalántán menj el dolgozni!? Eléggé nehéz elhinni, hogy 10 év alatt semmi munkát nem találtál.
45 napig meg passzívan volt csak biztosításod, február 17-től számítva már be kellett volna fizesd a tb-t.
*10=1 év
A mártír szöveget meg hagyjuk már, akinek nincs 7 ezer forintja havonta tb-t fizetni, ott alapvető gondok vannak pénzügyileg.
Kérdező, amikor megszűnt a munkaviszonyod, utána nem regisztráltál a munkaügyi központba, munkanélkülinek?
Mert ha jogosult voltál álláskeresési támogatásra (max 3 hónap), akkor az alatt is volt biztosításod.
Tehát ha pl. másnap bementél, és kaptad (volna) a 3 hónapot, akkor annyival kevesebb tartozásod van - márc, ápr, máj 15-ig mindenképpen érvényes volt/lett volna.
Akkor "csak" 7 havival tartoznál, 7 ezer ft körül volt havonta, tehát kb.49 ezer ft lenne. Ha nem kaptál álláskeresésit, akkor sajnos több. De ha bemész, kérhetsz részletfizetést is - próbálj meg egyezkedni velük.
Sok szerencsét! :-)
Befizettem a tartozásomat, és még kevesebbet is, mint amennyit gondoltam :) Innentől kezdve fizetem rendesen, addig ameddig munka nélkül leszek. Így a tiszta, és nyugodt leszek a továbbiakban.
A munkaügyről nem szeretnék beszélni különösen, mindent megpróbáltam,hogy legyen munkám, de sajnos mindig elutasítottak (!!!) Magyarán semmit nem kaptam tőlük...
Minden válaszolónak köszönöm a hozzászólást, tanácsot! Minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!