Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan adjam el saját készítés...

Hogyan adjam el saját készítésű ruháimat?

Figyelt kérdés
Nagyon kis tételben gondolkozom egyelőre. Havi 2-3 ruhánál többet nem hiszem, hogy el tudnék adni, viszont alacsony keresetem mellett jó lenne már ez is kiegészítésnek. Átrágtam magam mindenen, és úgy látom esélyem sincs arra, hogy ne adóssághalmozás legyen belőle. Komolyan nincs opció? Havi 10-15 ezer bevétel után fizessek 25-50 ezer forint KATA-t?
2018. jan. 10. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Csináld feketén, a rendőrség pont leszarja, komolyabb ügyben sem járnak el, nem kell ehhez cég. Amint eladtad a ruhát nem adsz róla semmit, ezáltal nem bizonyítható h te adtad el azt a ruhát. Ilyen egyszerű
2018. jan. 10. 18:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Leginkább online tudnám eladni, ahol a legkönnyebb visszakövetni. Meg én amúgy is olyan típus vagyok, aki nem aludna jól a feketén szerzett pár ezertől sem. :D Pedig nagyon kéne egy kis mellékes, hogy hónap végén is tudjunk rendesen enni.
2018. jan. 10. 18:58
 3/6 anonim ***** válasza:
évi 600e ft bevételed lehet, fölötte adózni kell simán csinálhatod, neten meg nem lehet visszakövetni, hogy most 10x raktad ki ugyan azt vagy el is adtad? Nem lehet bizonyatni, hogy az adás-vétel létrejött-e vagy sem
2018. jan. 10. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Sokan csinálnak sok minden feketén és a neten árulják.
2018. jan. 10. 19:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Hülyeség is lenne katazni, ha van "alacsony kereseted", amivel biztosítva vagy máshol és másodállásban csinálnád. Annyira túl tolják ezt a havi 25 ezret kedvezőnek feltüntetve, míg szja szerint nem fizetsz járulékot.

Emellett még vállalkozói se kellene hozzá, ha vételi jeggyel átveszi tőled valaki, aki vállalkozó és eladja neked, vagy bizományba adod neki.

2018. jan. 10. 19:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok. :)

Amilyen oldalakban én gondolkodtam, ott egyértelmű látszik, hogy mit adtam el. Máshol nagyon nem tudnám, beadni valahova meg körülményes és hosszadalmas lenne munka mellett. A 600 ezerről azt hallottam, hogy az 160 a kézműves termékek esetében. Nem hiszem el, hogy ennyire ellehetetlenítik a dolgot.

2018. jan. 11. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!