Névváltoztatás utáni adókártya igénylés?
Megváltoztattam a teljes nevemet,és figyelmeztettek,hogy többek közt az adókártyát is cserélni kell,aminek az igénylését a neten keresztül is meg tudok tenni.Meg is találtam a szükséges 17T34-es dokumentumot.Ám a kitöltésnél elakadtam.
Rögtön az első probléma a név.Egyértelmű,hogy az új nevemet kérik.Alatta: születési név.Először úgy gondoltam,hogy a régit kérdezik.De az új anyakönyvi kivonatom az új névre szól.Akkor most melyiket írjam oda?
A másik:Mi az a VPID és EORI szám?
Illetve mit kezdjek ezzel a résszel? "
Az adóazonosító jel igénylője tölti ki, amennyiben kifizető, önkormányzati adóhatóság vagy állami foglalkoztatási szerv, és a magánszemély adóazonosító jelének kiadását kéri"
Illetve ezzel "VPID kérelmezése, illetve VPID-val rendelkezők esetén tölthető ki"?
Ebben az esetben mindkettőnél az új neved add meg, mivel a születési neved is megváltozott. (Vagyis ha jól értem, nem házasság miatt változott meg a neved, hanem gondolom honosítás vagy BM névváltoztatás áll a háttérben.)
És az új nevek elé pedig tedd oda a négyzetbe a X-et.
De a 18T34-es nyomtatványt kell már használni, mert már 2018-at írunk.
VPID/EORI akkor kell, ha vámügyeid vannak. Valószínűleg az neked nem kell.
A másik említett résszel sem kell foglalkoznod.
Itt van részletes kitöltési útmutató is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!