GearBest rendelés?
Üdv!
GearBest-nél ellett törölve a 2kg alatti csomagok EU Express szállítási módja, én pedig szeretnék rendelni egy órát.
Ha "Unregistered Air Mail" szállítási módot választom, akkor ugye nincs követési számom, ámbár ezáltal ingyenes a szállítás, így jönnék ki 23$-ra, és ha minden igaz, akkor 22Euro fölött kell csak áfa, vámot fizetnem?
Vagy ilyen esetben az áfát semmilyen módon nem úszom meg kínai raktárról?
Olvastam 1 magyar blogon, hogy az EU Registered móddal sem lesz vámmentes a csomagom, ezzel miújság?
A "csak Áfa" jóval magasabb mint a vám lenne.
De 23 USD kevesebb mint 22 EUR. Mi a baj?
Ellenőrizd az árfolyamokat!
Igen, tisztában vagyok vele.
Tehát akkor ilyen esetben kell-e áfát fizetnem, ha?:
-kínai raktár
-22Euro alatti rendelés
Ebben az esetben vámkezelés nélkül kell, hogy megkapjad vb a csomagot.
Egyébként, ha felette van és a postán kell vámkezeltetni, akkor még a vámkezelés díját is rendesen felszámolája a posta. Lassú, de drága.
Bár nekem meg a Gearbest-tol még nem jött meg a november végén feladott csomag.
Nekem volt már hogy átléptem a határt pár euróval, kértek be adatokat róla, de végül nem kellett fizetnem semmit, csak kihozta a postás. Ha éppen csak átléped, akkor nem fognak foglalkozni vele.
OFF:
Nekem hamar megjött az SD kártyám tőlük, csak kár, hogy a lassabbat küldték ki, nem azt, amit rendeltem. Miután írtam nekik, hogy most mi legyen, fotókkal csatolva és rámutatva a problémára, közölték, hogy ők jót küldtek... no comment. Biztos nem rendelek tőlük többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!