Ha aliexpressről 11. 000ft-ért rendelek valamit akkor kell rá vámot és áfát is fizetnem?
Áfát 22 euro felett vámot 150 euro felett kell fizetni.
Ebbe beleszámít a szállítási díj is.
Mondd az eladónak, hogy a csomag érték helyre írjon be 2-3 dollárt, és akkor nem kell vámot fizetned.
Mondjuk ezt automatikusan megcsinálják tapasztalatom szerint
Sziasztok én Karácsonyra rendeltem az EBAY-ról egy 7" Tabot
10500 ft volt ingyenes szállítással,a posta kiküldte,hogy vám,áfa sbi köteles potom 3 ezer ft ért teljes körű ügyintézés.Majd egy hét múlva kikézbesítette a csomagot,hogy teljesen költségmentes még az ügyintézési díjat sem kellet kifizetni.Én is így tudtam,hogy 22 euró a határ,táblázatot is láttam.Viszont megkérdeztük 12500 ft ig semmit nem kell fizetni.
más értékhatár vonatkozik az eu-n belülről rendelt cuccokra és más a kívülről rendelt cuccokra.
az alis kínából rendelt cuccoknál ált kevesebbet írnak rá az eladók, plusz ráírják h ajándék, ami elvileg nem vámköteles, vagy kedvezőbb elszámolással működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!