Passzív jövedelem (pl. Ingatlan bérbeadás) után jár nyugdíj?
Figyelt kérdés
2017. dec. 19. 20:39
1/11 anonim válasza:
Én nyertem 500Ft-os tippmixen. Ez után jár nyugdíj?
2/11 anonim válasza:
Ja meg eladtam a régi kemping biciklimet. Azután fogok nyugdíjat kapni?
3/11 anonim válasza:
Csak akkor jár nyugdíj ha fizettél nyugdíj járulékot.
Passzív jövedelemből nem vontak le nyugdíj járulékot, így nem jár nyugdíj.
4/11 anonim válasza:
Vállalkozáson belül igen, ha adsz magadnak fizetést, és ebből utalod az államnak a megfelelő járulékokat.
5/11 anonim válasza:
15%-os SZJA fizetése után nyugdíjat is szeretnél?
6/11 anonim válasza:
Egyeni vállalkozás helyett váltsd ki az adószámot és az őstermelőit mellé. Olcsóbban megúszod és őstermelőként ha önként fizetsz magad után járulékot akkor jár nyugdij.Egyazon adószámmal bérbe is adhatsz ingatlant.
7/11 anonim válasza:
Sokkal több értelme van nyugdíjbiztosításba vagy nyugdíjpénztárba temni a pénzt
8/11 anonim válasza:
Megnézeném én azt, hogy adnak őstermelőit, ha pl. Bp. V. ker-en kívül más ingatlanja nincs :-)
9/11 anonim válasza:
Ha meg pl. csak azon kívül van legalább egy családi háza, már a kertre is megkapja :-)
10/11 anonim válasza:
Ha magánszemélyként adsz bérbe ingatlant, akkor az nem alap a nyugellátáshoz, és szolgálati időt sem szerzel vele.
Ha vállalkozásban űződ a tevékenységet, akkor az a vállalkozás bevétele lesz, melyből jövedelmet fizethetsz magadnak, ami járulékköteles, és a járulékért cserébe szolgálati időt szerzel vele, és a nyugellátás alapjába is beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!