Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Webkameras studiok, modellek...

Webkameras studiok, modellek adoznak a bevetel utan?

Figyelt kérdés

gondolom nem ..

a NAV ellenorzi oket? tudja egyaltalan?

2017. dec. 10. 20:01
 1/3 anonim ***** válasza:
46%

Modellek, mi? Webcam-prostik, ne szepitsuk mar.

Livejasmin se veletlenul van am Luxemburgba bejegyezve es onnan uzemeltetve...

2017. dec. 10. 20:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Egyébként jogos a kérdés.

Most azon filozofálok, ennek hogy kellene működnie szabályosan, az EU ÁFA rendszere alapján :)

Mivel a "modell" nem közvetlenül az ügyféllel áll kapcsolatban, hanem a pl. a Livejasmin-nal, aki ugye EU-n belüli cég. Vagyis a modell kiváltja a vállalkozóit és a közösségi adószámot és 0% ÁFA tartalmú számlát küld a cégnek, aki ez alapján kifizeti.

A cég viszont végfelhasználóknak nyújt távolról nyújtható elektronikus szolgáltatást, ami az ÁFA szabályok szerint, a MOSS rendszerbe bejelentkezve mindig az igénybe vevő tagállam áfája szerint kell számláznia. Szóval, hiába 15% az ÁFA Luxemburgban, elvileg nem az alapján kellene számlázni.

(Nem vagyok könyvelő, szóval könyvelők nyugodtan pontosíthatnak.)

2017. dec. 11. 02:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha pedig a weboldalt üzemeletető cég belföldön bejegyzett és ő fizeti ki a modelleket, akkor még az is lehetséges, hogy a modellek az EKHO adózást is választhatják, bár ebben nem vagyok biztos.

Attól függ, hogy belefér e a színész, segédszínész, egyéb kulturális és művészeti foglalkozás kategóriájába :)

2017. dec. 11. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!