Egyéni vállalkozóként adóbevallás mennyi a könyvelőnél?
KATA-s vállalkozó vagyok csak most indult, így még nincs könyvelőm és az eddigi papírmunka nem is volt vészes.
A kérdés csak annyi, hogy mennyiért csinálják manapság? :)
(1 kps számlatömb pár lappal és kb 5-7 nyugta tömb szóval nem sok csak nem akarom elrontani sem :) )
A negatív válaszok mellőzését megköszönöm előre is.
az eddigi papírmunka nem is volt vészes.
Be is adtál mindent, amit kell?
Ötezerért max hokedli-könyvelő dolgozik.
Az se mindegy, hipára mit választottál.
Azért a másik véglet sem igazán kóser amikor 20+ áfára, csak 0-ásakat dobál be határidőn túl és hibásan, majd évközben aztán mindent önrevíziózni kell utána :-)) ( legutóbbival így jártam, most meg újra könyvelik az egész évet 15+áfáért 1 alkalmazottal bérszámfejtve 15+ áfáért havi átlag 60 bizonylattal ).
Nem katast 40 bizonylatig kb 10 + áfáért könyvelnek havonta, ehhez mérten egy 5000-es adóbevallás nem olyan földtől elrugaszkodott határérték.
Én is katás vagyok, ha az SZJA bevallásodat ki tudtad tölteni egyedül, akkor ez is menni fog, felesleges a könyvelő. Ha meg elakadsz, és felhívod a NAV call centerét, ingyen segítenek.
Ha alanyi adómentes vagy (nem áfázol), akkor mindent meg tudsz magadnak csinálni. Érdemes egy papírra összeírni az összes kérdést, ami a vállalkozás adózásával, bevallásokkal stb . kapcsolatban felmerül benned, és bemenni a NAV ügyfélszolgálatára. Nekem is ott segítettek mindenben. Amikor elrontottam valamit (pl. nem tudtam, hogy a szüneteltetést a NAV felé is be kell jelenteni), akkor is ott helyben megoldották, visszamenőleg megírtuk a bejelentő lapot. Nagyon segítőkészek.
Ezen az oldalon nem nagyon érdemes kérdezned, mert a katás ügyfelek elvesztése miatt frusztrált könyvelők csak halálra ijesztgetnek. A katát direkt azért vezették be, azért csökkentették minimálisra az adminisztratív terheket, hogy a kisvállalkozóknak ne kelljen még könyvelőt is fizetni. Ha ennek ellenére könyvelőnél akarod csináltatni a bevallást, ennyit tényleg pár ezer forintért megtesznek. Egy számológéppel (a számlákon és a nyugtákon lévő összegeket kell csak összeadni) nagyjából 5 perc alatt megvan.
a katás ügyfelek elvesztése miatt frusztrált könyvelők csak halálra ijesztgetnek
Jaja.
CSak én októberben három szuperfelkészült katásnak magyaráztam el, miért fizetek ők 50e hipát, másik katás meg semmit...
Elég buta példa. Ha fizeted az évi 50 ezer forintot, az havonta kb. 4200 Ft-os összegre jön ki. Szóval hatalmas buli fizetni egy könyvelőnek havi tízezret, hogy ezt megspórolja neked. Nagyon jó könyvelő nem lehetsz, ha ennyire nem megy a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!