Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Fizettetek már külön áfát...

Fizettetek már külön áfát Kínából érkezett termékre?

Figyelt kérdés
Tabletet rendelnék Kínából, kb. 12 ezerbe kerülne, amire 27%-os áfát kellene külön fizetni. Ennyi erővel érdemesebb megvenni itthon 18 ezerért nem? Vagy van valami kiskapu, amiről nem tudok?

2017. nov. 21. 15:20
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és 5 éves gyereknek lenne, évente tönkretesz egyet, szóval szerintem nem érdemes egyelőre drágábbat venni neki.
2017. nov. 21. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs kiskapu. A kínai így is trükközik azzal hogy ajándéknak tünteti fel 10 dolláros árral a terméket, de a vámon úgyis átvilágítják. Elektronikai terméknél mindig gyanús hogy többe kerül, és bekérik tőled a számlát, azon pedig nincs mit trükközni. Ha nem szolgáltatsz hiteles, hihető számlát, hanem azt is meghamisítod és irreális írat írsz rá, akkor a NAV azt sem fogja figyelembe venni, hanem saját hatáskörben meghatározza a termék árát és az utána fizetendő áfát.

Viszont: ami kínából 12+áfa az nem biztos hogy tudásban egyenértékű azzal ami nálunk 18 ezer áfával.

Az egyetlen lehetőséged a vakszerencse. Vagy átmegy a vámon, vagy nem. Én többször rendeltem már elektronikus eszközöket, van ami után kellett fizetni, másért nem, mikor hogy ítélték meg az árát.

2017. nov. 21. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocsa dupláért, közben eszembe jutott egy módszer. Van olyan áruház ahol ~10 dolláros biztosítási pluszdíjért cserébe átvállalnak tőled minden költséget ami a kifizetett áron felül keletkezik.

Mondok egy példát: tavaly kínából december közepén rendeltem expressz kézbesítéssel. Ezzel automatikusan vámeljárást kell csinálni (DHL meg is csinálja +5000 forintos eljárási díjért), ami 25 ezer forintos terméknél még 6750 forint. Kifizeted a 10 dolláros (2600 forint) biztosítást, becsatolod az oldalnak hogy neked ~12000 forintos pluszköltséged keletkezett a vámeljárás miatt, és azt neked visszautalják arra a bankszámlára amiről fizettél.

Én rendszeresen ezt csinálom, ha van vám akkor spóroltál majdnem 10 ezer forintot (vagy arányosan 27% áfát és egyéb díjat), ha nincs vám akkor buktál 2600-at, ami még mindig nem nagy összeg. Ezt konkrétan a Lightinthebox oldal kínálja.

2017. nov. 21. 16:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat.Bár egy ilyen olcsó kis tabletnél szerintem nem éri meg ennyit trükközni, drágább cuccot meg úgysem rendelnék Kínából.
2017. nov. 21. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezen kívül van még 2 dolog, amit nem érdemes számításon kívül hagyni:

1.- ha karácsonyi ajándéknak rendelnéd Kínából, akkor nem biztos, hogy vámeljárással, mindennel együtt megérkezik az ünnepekre (inkább biztosabb, hogy nem)

Az itthoninál meg csak bemész a boltba és megveszed.

2.- ha valami hibája van, nem nagyon tudsz garanciát érvényesíteni, ellentétben a hazaival.

2017. nov. 21. 17:10
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Nem kell feltétlenül ideérnie karácsonyra. A többivel egyetértek.
2017. nov. 21. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehagytad, hogy a posta az áfán felül behúz még 3000 huf vámkezelési költséget is, amiért cserébe akár két hónapot is ülni fog a csomagodon. Főleg így a karácsonyi időszakban. Én akkor már inkább itthonról vennék egy olcsó tabletet, vagy esetleg használtat. Gyereknek úgyis mindegy, ha tönkreteszi.
2017. nov. 22. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!