Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valaki meg tudja nekem magyará...

Valaki meg tudja nekem magyarázni hogy mire fizetjük ezt a hatalmas áfát?

Figyelt kérdés
Még is hova lesz az a pénz? Tényleg csak azért hogy a politikusoknak legyen miből lopni? Hogy lehet hogy Svájcban majdnem csak negyede annyi az áfa, még is 1000x élhetőbb ország?
2017. nov. 12. 12:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
31%

"Az EU átlag 20%, ami nagyon nagy különbség."

Jó az 22%-nak is.

"Ez az érv teljesen irreleváns."

Teljesen releváns, hogy máshol is van ugyanez az adó plusz egyebek is.

"Foglamam sincs mit értesz "kisadózó" alatt, de a fizetéseken lévő adóteher egykulcsos."

Akkor olvasgass utána, pl. festő vagy és keresel havi 1 milliót akkor is csak 50 ezret adózol.

"Az ingyenes EÜ-től itthon nyugodtan meg is dögölhetsz"

Nem csak az ellátás van ingyen hanem nagyanyád tizedáron kapja a gyógyszert a gyógyszertárban mert arra is van támogatás.

"az egyetem itthon sem ingyenes, csupán vannak limitált államilag finanszirozott szakok. Ezek pedig léteznek ösztöndij formájában az USA-ban is"

Nem nyert. Itthon van ingyenes felsőoktatás és emellett van ösztöndíj is. Hiába próbálod keverni a kettőt teljesen más.

"Néztél mostanában kamatokat? Erősen konvergál a nullához."

Te azt mondod nulla a kamat. Tehát a 0 kamat kamatadóján (ami akkor szintén 0) pörögsz? Találd ki először mit akarsz mondani.

"És a mrtéke nem épen elhanyagolható."

De, a tranzakciós adó (amire írtam) elhanyagolható és nullázható.

"És kit érdekel az alapár, ha a fizetés 8x magasabb?"

Azt aki tud számolni, amit látod az áfa a legkevésbbé számít a képletben, erről szólt a kérdés. A 8x magasabb fizetésből 5x-ös árak mellett kétszer annyit se tud vásárolni.

"Albérlet Budapesten az átlag fizetés 70%-át viszi el. Zürichben az átlag fizetés 30%-át. Elég sokat elmond."

Magyarországon a lakosság 97%-a saját lakásban él, hiába pörögsz az albérletárakon. A lakásár meg 6x-os kint. Saját lakásért nem Magyarországon kell dolgozni a legtöbb évet.

2017. nov. 13. 19:49
 22/24 anonim ***** válasza:

"A lakásár meg 6x-os kint. Saját lakásért nem Magyarországon kell dolgozni a legtöbb évet."

Ez szimplán nem igaz, hiába pörögsz rajta. Elég az arányokat nézni:

Zürich belváros, m2 ár az átlag fizetés 2,5 külvárosban a fizetés 1,5 szerese. Budapesten ugyanez belvárosban 3,5 és 2,5 szeres.

"A 8x magasabb fizetésből 5x-ös árak mellett kétszer annyit se tud vásárolni."

Nem tud kétszer annyit vásárolni, de még mindig tisztességesebb életet tud élni mint az éhen döglés határán létező átlag magyar.

Persze, szegényként, képzetlenül sehol nem élsz jól. Csak az nem mindegy hogy Nyugaton tisztességes munkából tisztességes életet tudsz felépíteni, míg itthon az átlag is azt jelenti hogy éppen nem nyomorogsz.

2017. nov. 13. 21:42
 23/24 anonim ***** válasza:

"Zürich belváros, m2 ár az átlag fizetés 2,5 külvárosban a fizetés 1,5 szerese. Budapesten ugyanez belvárosban 3,5 és 2,5 szeres."

Bern-t nézed akkor meg már ugyanott vagy. Svájc az nem része az EU-nak, nem is értem mi értelme random kiválasztani egy olyan országot ami a többi országon nyerészkedéssel ill. adóoptimalizálásból (adócsalásból) él, ill. megtartotta az odamenekített vagyonok nagy részét. Semmi közös nincs benne az átlagos EU-s országokkal. Az EU-n belül csak Ausztriában kell kevesebbet dolgozni a lakásért ott is minimálisan.

2017. nov. 14. 13:40
 24/24 anonim ***** válasza:

"Ez szimplán nem igaz, hiába pörögsz rajta."

De igaz. Azt írtam nem Magyarországon kell a legtöbbet dolgozni, nem azt hogy Magyarországon kell a legkevesebbet az egész világon. És alapvetően az EU-ról van szó.

2017. nov. 14. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!