Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az Adóhivatalnak van köze a...

Az Adóhivatalnak van köze a Védendő fogyasztáshoz?

Figyelt kérdés
A párom és én nem lakunk együtt, de van egy közös kislányunk. Én és a lányom édesanyám lakcímére vagyunk bejelentve. Sajnos nehéz helyzetbe kerültünk és kifogjak kapcsolni a villanyt. Viszont kaptunk az Önkormányzattól egy Védendő fogyasztási kérelmet, amit ki is töltöttek ott. A párom veszi igénybe a családi adókedvezményt, viszont olyan kérdésem lenne hogy ha ezt a védendő fogyasztási kérelmet beviszem az EON-hoz, akkor a páromnak nem kell visszafizetni az eddigi kapott családi adókedvezményt az adóhivatalnak? Köszönöm a segítséget!

2017. okt. 31. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:

A családi kedvezmény, valamint a védendő fogyasztó dolog nem tudom, hogyan is függne össze.

Az egy dolog, hogy jogtalanul veszi igénybe a párod a közös gyermek után a családi kedvezményt, de ez a kettőtök dolga, ha Te ezt nem kifogásolod, mivel Neked járna, neki viszont nem.

A védendő fogyasztó pedig annyit jelent, hogy ha az önkormányzattól olyan jellegű juttatást kaptok (segélyt), ami alapján védendő fogyasztónak minősültök, akkor a szolgáltató nem korlátozhatja a szolgáltatását. Tehát nem azért nem fizettek, mert nem akartok, hanem mert amúgy is nehéz helyzetben vagytok, és nincs miből, mert önkormányzati segélyen éltek.

A két dolog sehogy nem függ össze...

2017. nov. 1. 04:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. :)
2017. nov. 1. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!