Mire kellenek bizonylatok? (számvitel)
A könyvem mindent elmond róluk, csak a lényeget nem. Bár lehet, hogy én vagyok ostoba, de számomra nem egyértelműek az alábbiak:
Milyen egy bizonylati album?
Az csak egy rakás cetli lefűzve egy mappába vagy van valamilyen speciális tároló amiben ezeket lehet tárolni?
Mire kell a bizonylat?
Tényleg, kinek kell az? Egy darab papír ami igazolja, hogy vettél valamit valakitől. A vállalkozások naponta ezrével vesznek ezt-azt. A legutolsó csomag írólapra is kell egy balek, aki kitölt egy ilyet szakmai pontossággal, hogy azt odaadja a vevőnek és ő hazavigye az albumába?
Hol lehet kapni bizonylat papírt?
Szépen megformázom Word-ben aztán meg nyomtathatom boldog-boldogtalannak?
Minek egyáltalán papír? A XXI. században még tonnaszám használunk papírt ilyesmire?
Hogy olvastad azt a könyvet? Berúgva beszívva?
Nem a vevőnek kell bizonylati album.
Fuss neki újra, használd a Google-t!
És ha józanul 1 perc alatt fogod fel (ennyi kellett hogy rákeressek), add le a tárgyat!
... hogy igazolni tudj valamit, amire szükséged van, vagy jogszabály írja elő...
Például: Garanciális a műszaki cikk, amit vettél, pereskedés esetén bizonyítani tudod vele az igazad, stb.
Számviteli bizonylat pedig azért kell, mert a számviteli törvény előírja annak használatát.
Egy vállalkozás eredményét többek között a bevételei és elszámolható, IGAZOLT kiadásai különbsége adja. Mind a bevételeket, mint a kiadásokat bizonylattal tudod igazolni.
Ha ezek nem lennének, mindenki azt hazudna, amit akarna az eredményéről. Érdekes lenne. :)
... valamint: Ha nem lenne papír, amire írni lehet, akkor egy idő után elfelejtenéd, hogyan is kell írni. Helyette kizárólag a billentyűkombinációra emlékeznél...
Mndjuk beszólni tudtok, de hülyeséget írtok ti is...
Nem a vevőnek kell bizonylati album.
Hanem? Mi van, ha én, mint vállalkozás vevő vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!