Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ázsiából rendelés, ennek...

Ázsiából rendelés, ennek forgalomba hozása és adózása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegyük fel rendelek valamit 1.000ft-ért eladnám itthon 3.000ft-ért.

Már amikor behozzák a terméket 27% Áfa terheli, ez 270ft, innentől már csak 1670ft a hasznom a terméken, viszont az eladáskor megint 27%Áfa terheli? tehát akkor 3.000ft-nak a 27%-át megint "lenyúlják" tőlem ami 810 forint, akkor ott tartunk, hogy 270+810= 1080ft csak az áfa ehhez jön még valamilyen költség?

Munkahelyem van tehát ez mellékállás lenne. Egyéni vállalkozásban csinálnám vagy adószámmal ezt a dolgot, de eléggé el van lehetetlenitve a szabályos módszer, legalábbis egy pár órás kutakodás után igy látom.

Előre is köszönöm az épitő válaszokat.

2017. okt. 3. 17:48
1 2
 1/11 Koplárovics Béci ***** válasza:

A behozatalkor befizetett ÁFÁ-t visszaigényelheted (technikailag annyival kevesebbet kell fizetni). Viszont az ÁFÁ-n kívül vám is terheli a legtöbb árut, ennek mértéke 0-12%.

Ha a terméket te 3000Ft-ért adod, azon az ÁFA (csak) kb 637Ft (nézd át a százalékszámítást, kb ötödikes matek).

Ez nem ellehetetlenítés. De te HÁROMSZOROS áron akarsz adni egy terméket. A kereskedés nem arról szól, hogy két hét alatt keresel egy vagyont. Arról sem, hogy egy év alatt autót veszel a nyereségből.

2017. okt. 3. 18:19
 2/11 anonim ***** válasza:
44%

Ha nem viszonteladó vagy hanem egy sima közvetítő akkor mindenki más pont ugyanolyan olcsón meg tudja venni a terméket mint te is. Miért fizetne neked csak annyiért hogy helyette megrendeled majd ráteszed a hasznod? Csak a laikus vagy online fizetéstől félő embert lehet ezzel a trükkel behúzni, mindenki más (és évről évre egyre többen) simán meg fogja magának rendelni olcsón.

Ez az üzleti modell amit elképzelsz egyre inkább zsugorodik. Mert számokban elmesélve tényleg jól hangzik hogy olcsón veszed és drágán adod, csakhogy a piac nem ennyire rugalmas amellett a tény mellett hogy simán ignorálható az egész szolgáltatásod mivel nem tudsz versenyképes lenni egy olyan dologban amiben rajtad kívül mindenki mástól olcsóbban beszerezhető ugyanaz a termék.

2017. okt. 3. 18:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Pár óra kutakodással nem lehet vállalkozást indítani. De gondolatébresztőnek jó.

Először is fel kell mérned, hogy a modelled mennyire életképes. A mai világban nem lehet pusztán kereskedelemmel extraprofitot termelni. Ahhoz kell egy olyan hozzáadott érték, amit csak te tudsz. És persze kell hozzá a reális felvevőpiac. Nyilván nem az a célod, hogy 5 egységet adj el egy évben. Arra nem érdemes vállalkozni.

Ha életképes, megvan a felvevőpiac, akkor beszélgess pénzügyi fórumokon, főleg az alanyi ÁFA-mentességre kérdezz rá, mert kicsiben reális lehet. Illetve hogy kisadózóként beszállhatsz-e a "bizniszbe".

Én azt javaslom, előbb próbáld ki demóban, vállalkozás nélkül, 5 egységgel, ez még nem kereskedelmi mennyiség. Ha ráharap a piac, jöhet a vállalkozás. Ha nem, nem buksz rajta semmit.

2017. okt. 3. 18:34
 4/11 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm a válaszokat!

Igazából az ötlet onnan jött, hogy volt 1 termékem itthon amit még 1-2éve vettem de nem használtam 1 percet sem, mert időközben már másra koncentráltam. 1 nap alatt 25 ember érdeklődött a pedig igyis kétszeres áron tettem fel mint amennyiért vettem. Nem szeretnék házat venni ebből az egyértelmű de ha havi 30-40ezer ft befolyna azzal teljesen elégedett lennék, van munkahelyem amit szeretek, de ki ne akarna mindig egy kicsit többet.

2017. okt. 3. 18:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Béci a százalékszámitast szerintem nem nekem kellene átnéznem, mert ha a 27% stimmel akkor a 810 forint is, de ha egyszerübben szeretnéd 1000forintnak 270ft a 27%-a 3ezernek háromszorszor annyi mint ezernek.

Ezt csak azért irtam le mert nemszeretem ha hülyének néznek ismeretlenül.

Ha viszont a 27% al van probléma akkor azt ird le, köszi.

2017. okt. 3. 18:49
 6/11 anonim ***** válasza:

"Miért fizetne neked csak annyiért hogy helyette megrendeled majd ráteszed a hasznod?"

Minden második Vatera account ezt csinálja :)

2017. okt. 3. 19:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Igyvan, egyértelműen szűkül a piac, de működik a vaterásoknak is, havi 20ezer forint összejön belőle már jó, egy év alatt 2-300ezer az egy jó nyaralás a párommal, nem vágyom sokkal többre ebből az üzletből.
2017. okt. 3. 21:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyire kicsiben akarod csinálni, akkor egy sima katás egyéni vállalkozással megteheted, évi 8 millió bevételig áfamentesen adhatod el a dolgokat havi hatvanpárezer költség mellett (50e+könyvelő). Költségeket viszont (pl az eladott áru beszerzési értéke) nem számolhatsz el.
2017. okt. 4. 08:13
 9/11 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Béci a százalékszámitast szerintem nem nekem kellene átnéznem, mert ha a 27% stimmel akkor a 810 forint is, de ha egyszerübben szeretnéd 1000forintnak 270ft a 27%-a 3ezernek háromszorszor annyi mint ezernek.

Ezt csak azért irtam le mert nemszeretem ha hülyének néznek ismeretlenül.

Ha viszont a 27% al van probléma akkor azt ird le, köszi."

Azt írod, hogy a 3000Ft-nak a 27%át nyúlják le. Erre írtam, hogy ez így ebben a formában nem igaz. Ha a (bruttó) 3000Ft-ból nyúlnak le, akkor nem 27, hanem 21,26%-ot nyúlnak le, ugyanis a bruttóban ennyi az ÁFA-tartalom. És ha kiszámolod, hogy a nettó 2363Ft+ÁFA az pontosan 3000Ft lesz (3001, a kerekítések miatt), akkor rájössz, hogy mit miért írtam, de gondolom ezt nem tetted meg.

2017. okt. 4. 09:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazából teljesen igazad van Béci, ebből is látszik mennyit kell még tanulnom ehhez. Köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 4. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!