Ausztria tb itthon, Magyarországon, hogy is van?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő.
Időszakosan járok ki Ausztriába dolgozni. Viszont áprilistól itthon megszűnt a vállalkozásom, és maradt az időszakos Ausztriai munka. Ma kaptam levelet NAV-tól, hogy nincs biztosításom. Viszont Ausztriában van biztosításom, és olvastam, hogy ezért itthon is kell, hogy legyen érvényes biztosításom emiatt. Jól gondolom? Vagy áprilistól az elmaradt tb díjakat be kell mindenképpen fizetnem? Hiába igazolom, hogy Ausztriában is dolgoztam ez idő alatt?
2017. szept. 25. 16:19
1/2 anonim válasza:
Ha igazolod hogy kint volt biztid folyamatosan akkor nem kell fizetni. Ha csak az időszakos munkák idején volt, akkor csak azt kell kifizetni amikor nem volt.
2/2 anonim válasza:
Így van.
Az igazolás módja: T1011 számú NAV-os formanyomtatvány értelemszerű kitöltése és ahhoz másolatban csatolni az igazolást arról, hogy külföldön mettől meddig állt fenn a biztosításod.
Nem elég csak az igazolás! A fenti formanyomtatványt is be kell nyújtani hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!