Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jövedelem igazolás mikor...

Jövedelem igazolás mikor kérhető leghamarabb?

Figyelt kérdés

KATAs vállalkozó vagyok. Ez a 3. Hónap havi fix 127+ a bevétel (2-400/hó) de ennek ugye csak 60%at veszi a nav

Leghamarabb mikor ad ki jövedelem igazolást?

Csak jövőre? Előre is köszi :)

2017. szept. 17. 14:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

9: A jövedelemigazolást magánszemélyként kapod meg, abban benne van az éven belüli egyén jövedelmed is, tehát ha a kata előtt alkalmazott voltál, az is megjelenik majd.

Most hogy melyik ban, hogy számol, azt már a konkrét banktól kell megkérdezni.

2017. szept. 21. 11:43
 12/19 anonim ***** válasza:
9: azt a 60%-ot nem értem, hogy mi.
2017. szept. 21. 11:44
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét a válaszokat.

Az elején kötekedőkkel nem foglalkoztam, mert tudtam h értelmes választ úgy sem adnak.

A lényeg h jövőre örökbe szeretnénk fogadni, legalábbis elindítani.

Párom elkezdte egyetemet és nincs teljes értékű állása, azaz feketén dolgozik, de keres.

Ezért érdekelt h pl januárban is adnak már ki jövedelem igazolást vagy csak április stb... :)

Köszönöm előre is

2017. szept. 21. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:
13: Jöv. igazolást akkor adnak ki, ha bement a lezárt adóév bevallása. Nem kell a könyvelőnek febr. végét megvárni, nyugodtan beküldheti már a bevallást jan 2-án, és rá 1-2 hétre meglesz a jöv.ig.
2017. szept. 21. 12:16
 15/19 A kérdező kommentje:

Na ez volt nekem a lényeg köszönöm :)

A 60% amit a NAV igazol.

A leadott jövedelem 60%at igazolja le és az osztando a hónapok számával. Egyedül az volt a lényeg mikor kérhetem ki. Köszönöm :) ment a zöld

2017. szept. 21. 12:19
 16/19 anonim ***** válasza:
52%
Majd koppansz a bankban. Vagy nem kapsz semmit vagy minimálbérre kapsz.
2017. szept. 21. 13:14
 17/19 A kérdező kommentje:
kedves idiota aki nem fogod fel, hogy nem hitelt akarok felvenni, hanem örökbefogadás hoz kérnek jövedelem igazolást. de innen nem kivanom tovább fűzni :)
2017. szept. 21. 14:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves "idióta" kérdező (nem szoktam így válaszolni, csak Téged idézlek), majd ha felteszel normálisan egy kérdést, akkor rögtön pontosabb választ kaphatsz.

Ugyanis a 13-as hozzászólásodban írtad először, hogy örökbe akartok fogadni, azért kell a jövedelemigazolás. Mégis honnan a búbánatból találhattuk volna ki ezt, mikor az itt kérdező emberek 90 %-a hitelfelvétel miatt kérdezi.

Pff, nem tud kérdezni és még mi vagyunk az idióták...

Amúgy, csak zárójelben jelzem meg, hogy már a legelső hozzászólásban megkaptad a kérdésedre a választ:

"3 hónap után nem adnak jövedelemigazolást, csak lezárt üzleti év után. "

Ha előtte pl. 5 hónapig alkalmazott voltál, akkor 5 hónap alkalmazotti és 6 havi KATA-s jövedelemről kapsz igazolást.

Amúgy meg csak zárójelben jegyzem meg: ha lenne könyvelőd, akkor nem kellene "idióta" gyakorisokkal "szenvedned" - akik mellesleg a szabad idejüket áldozzák azért, hogy NEKED SEGÍTSENEK és ne kelljen könyvelőt fizetned - hanem akkor másodpercek alatt megkaphattad volna a választ, de "KATA-snak nem kell könyvelő", ugye?

Nem szoktam ilyen stílusban válaszolni, de a te hozzáállásod kihozta belőlem. ha nem tetszenek a Gyakorin adott válaszok, akkor fel lehet hívni a NAV-ot vagy könyvelőt fizetni - ahogy mások is megteszik, akik vállalkoznak.

2017. szept. 21. 14:57
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ismételt roppant inteligens hozzászólást.

Én feltettem egy totál érthető kérdést aminek a háttértartalma LÉNYEGTELEN.

A kérdés csupán annyi volt MIKOR ad ki a nav leghamarabb jövedelem igazolást.

Erre elkezdtél oltogatni, hogy úgysem kapok hitelt meg mire verem magam meg hahaha stb...

Azért is a 13. hozzászólásban mondtam el mire kell, mert akkor kaptam az első értelmes és lényegében a témába vágó hozzászólást.

Mert nem azt kérdeztem kapok e hitelt, te azt honnan vetted? Hanem azt, hogy MIKOR AD KI JÖVEDELEM IGAZOLÁST a nav...

Részemről ennyi, töröltem a saját kérdésekből mert megkaptam a lényeges információt :)

Utólag igen, nincs könyvelőm jelenleg, mert KATA-sként fölösleges 1-1 találkozóért kifizetnem 10-20 ezreket (sajnos tapasztalat).

2017. szept. 21. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!