Jövedelem igazolás mikor kérhető leghamarabb?
KATAs vállalkozó vagyok. Ez a 3. Hónap havi fix 127+ a bevétel (2-400/hó) de ennek ugye csak 60%at veszi a nav
Leghamarabb mikor ad ki jövedelem igazolást?
Csak jövőre? Előre is köszi :)
9: A jövedelemigazolást magánszemélyként kapod meg, abban benne van az éven belüli egyén jövedelmed is, tehát ha a kata előtt alkalmazott voltál, az is megjelenik majd.
Most hogy melyik ban, hogy számol, azt már a konkrét banktól kell megkérdezni.
Köszönöm ismét a válaszokat.
Az elején kötekedőkkel nem foglalkoztam, mert tudtam h értelmes választ úgy sem adnak.
A lényeg h jövőre örökbe szeretnénk fogadni, legalábbis elindítani.
Párom elkezdte egyetemet és nincs teljes értékű állása, azaz feketén dolgozik, de keres.
Ezért érdekelt h pl januárban is adnak már ki jövedelem igazolást vagy csak április stb... :)
Köszönöm előre is
Na ez volt nekem a lényeg köszönöm :)
A 60% amit a NAV igazol.
A leadott jövedelem 60%at igazolja le és az osztando a hónapok számával. Egyedül az volt a lényeg mikor kérhetem ki. Köszönöm :) ment a zöld
Kedves "idióta" kérdező (nem szoktam így válaszolni, csak Téged idézlek), majd ha felteszel normálisan egy kérdést, akkor rögtön pontosabb választ kaphatsz.
Ugyanis a 13-as hozzászólásodban írtad először, hogy örökbe akartok fogadni, azért kell a jövedelemigazolás. Mégis honnan a búbánatból találhattuk volna ki ezt, mikor az itt kérdező emberek 90 %-a hitelfelvétel miatt kérdezi.
Pff, nem tud kérdezni és még mi vagyunk az idióták...
Amúgy, csak zárójelben jelzem meg, hogy már a legelső hozzászólásban megkaptad a kérdésedre a választ:
"3 hónap után nem adnak jövedelemigazolást, csak lezárt üzleti év után. "
Ha előtte pl. 5 hónapig alkalmazott voltál, akkor 5 hónap alkalmazotti és 6 havi KATA-s jövedelemről kapsz igazolást.
Amúgy meg csak zárójelben jegyzem meg: ha lenne könyvelőd, akkor nem kellene "idióta" gyakorisokkal "szenvedned" - akik mellesleg a szabad idejüket áldozzák azért, hogy NEKED SEGÍTSENEK és ne kelljen könyvelőt fizetned - hanem akkor másodpercek alatt megkaphattad volna a választ, de "KATA-snak nem kell könyvelő", ugye?
Nem szoktam ilyen stílusban válaszolni, de a te hozzáállásod kihozta belőlem. ha nem tetszenek a Gyakorin adott válaszok, akkor fel lehet hívni a NAV-ot vagy könyvelőt fizetni - ahogy mások is megteszik, akik vállalkoznak.
Köszönöm az ismételt roppant inteligens hozzászólást.
Én feltettem egy totál érthető kérdést aminek a háttértartalma LÉNYEGTELEN.
A kérdés csupán annyi volt MIKOR ad ki a nav leghamarabb jövedelem igazolást.
Erre elkezdtél oltogatni, hogy úgysem kapok hitelt meg mire verem magam meg hahaha stb...
Azért is a 13. hozzászólásban mondtam el mire kell, mert akkor kaptam az első értelmes és lényegében a témába vágó hozzászólást.
Mert nem azt kérdeztem kapok e hitelt, te azt honnan vetted? Hanem azt, hogy MIKOR AD KI JÖVEDELEM IGAZOLÁST a nav...
Részemről ennyi, töröltem a saját kérdésekből mert megkaptam a lényeges információt :)
Utólag igen, nincs könyvelőm jelenleg, mert KATA-sként fölösleges 1-1 találkozóért kifizetnem 10-20 ezreket (sajnos tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!