Ebay-es cucc után adó?
Ha e-bayről behozok sok dolgot majd itt Magyaro-on eladom 2x3x-os áron, azok után kell valamit adóznom vagy vmi hasonló?
Egyáltalán legális???
legális...egyéni vállalkozói igazolvánnyal vagy egyéb üzleti "háttérrel"
üzletszerű eladás ugyanis adóköteles ;)
23:53 valamit kutyulsz...1 Ft után is adóznia kell, ha üzletszerűen tevékenykedik, ezt írtam ;)
ha a saját kacatjait adja el évi 800ezer Ft bevétel vagyis 200ezer Ft elvi haszon után 50 ezer az adó, amit elengednek...(SZJA törvény)
Adózni bizony az 1 ft nyereség után is kell.
Ami még baromira nem mindegy az hogy az e-bay-nél honnan rendelsz cuccot!
Ugyan is ha EU-n kívülről akkor még vámot is kell fizetni!
Nem, 800ezer forint eladásig egyáltalán nem kell adót fizetni, ha nem állapítható meg a beszerzési érték.
Cikk:
Értsétek már meg, hogy üzletszerű eladás esetén 1 Ft után is adózni kell
magánszemélyként persze a saját kacatjaidat 800ezerig árusíthatod adómentesen, de ha az apeh úgy látja üzletszerűen csinálod ( márpedig miért ne látná úgy, ha vadi új cuccokat áru az ember, ráadásul több darabot), akkor jól seggbe fognak billenteni és nemhogy az elmaradt adót, de a bírságot is ki kell fizetned
Az apech is elszégyelheti magát hogy minden után adót kérnek és nem hagyják a vállalkozó kedvű embereket békén.
Ez az ország sajnos ilyen, legálisan, adóval nem nagy bevételre szert tenni.
Ez után is kell adót fizetni, mint bármely üzleti tevékenység után.
Én most azt csináltam hogy nyitottam egy saját webshopot és ott árulom a cuccaimat a fizetés pedig PayPalon történik. Ha ez után megakarnák adóztatni azt mondom hogy ez csak adomány (mert paypalon azt is lehet) és ha jól tudom az után nem kell adózni.
Igen, lehet, hogy adót kéne fizetni, de ha én ilyet vaterás bizniszt csinálnék, tuti, hogy azt mondanám, hogy amit eladtam, az minden a családé volt. És hát magánszemély vagyok.
Ha ők nem így látják, bizonyítsák be. Ha nem bizonyítják, csak ők döntenek hogy az, akkor megfellebbezzük a határozatot. Ha a felettes szerve helyben hagyja, akkor bírósági felülvizsgálatot kérünk.
Nem kell a saját árnyékunktól is megijedni, a lényeg az, hogy ha fizetni is kell, azt harapófogóval kelljen kihúzni belőlünk.
2010-06-22 18:07
ha még esetleg feljárkálsz ide, elmondanád hogy azóta mik a fejlemények a webshopban? jöttek adóztatni vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!