Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaptal valaha birsagot a...

Kaptal valaha birsagot a NAV-tol? Miert es mennyit?

Figyelt kérdés
2017. aug. 26. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Pár éve 30 ezer Ft-os csekket kaptam, de az okát nem tudtam kideríteni.

Sztori: Egy munkahelyen dolgoztam, rendszeresen vonták az adóelőleget, nem volt semmilyen más jövedelmem, ezért a munkáltatóm készítette el az adóbevallásomat. Erre a május 20-i bevallási határidő előtt egy héttel kaptam egy levelet, miszerint hibás az adóbevallásom, mert volt "Önálló tevékenységből származó jövedelem" is. Felhívtam az APEH-t (akkor még az volt), azt javasolták, hogy készítsem el én a bevallásomat és adjam be újra. Én elkészítettem, beadtam ugyanazt, amit a munkáltató már beadott, erre egy hónap múlva jött egy levél és egy 30 ezres csekk, ismét az "Önálló tevékenységből származó jövedelem"-re hivatkozva.

Megint telefon, telefonon nem adhatnak felvilágosítást, menjek be, bementem, fél nap után végre odajutottam egy ablakhoz, ahol a hölgy adótitokra hivatkozva ismét nem adott felvilágosítást.

Tehát: adóznom kellett volna valami után, de az adótitok, hogy mi után.

Úgyhogy ha valaki visszaél az adataimmal, netán egy kamu megbízási szerződést köt velem, hogy adót csalhasson, akkor nincs jogom megtudni, hogy ki az és mi után kell fizetnem.

Természetesen nem fizettem ki. Következő évben jött egy levél, hogy kapok vissza 150 ezret, majd 2 hétre rá jött még egy levél, hogy tartozom 32 ezerrel.

Megint telefon, ott van náluk 150 ezrem, vonják le belőle, és felejtsenek már el.

Válasz: Azt úgy nem lehet.

Megkaptam a 150-et, én nem fizettem be a 30-at, de szerencsére már elévült, nem zaklatnak vele már pár éve.

2017. aug. 26. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Bírság ugyan nem volt, de volt egy érdekes story:

2003-ban EV voltam, és valahogy a könyvelő elcseszte a

számlaszámokat. Egy 5000 ft-os tételt rossz számlára

küldetett velem, így egyik adónemen 5000+, másikon

5000 minusz volt.

Ez után küldözgették, hogy fizessem be, mellékelve a

kimutatást, hogy minuszos vagyok, 2 sorral felette pe-

dig forintra pontosan ugyanaz az összeg pluszosan.

Megírtam nekik, hogy vezessék át, ott van, csak valami

adminisztrációs hiba történhetett. Onnantól nem kerestek.

5 év után írtam két levelet, egyikben, hogy töröljék a

minuszt elévülés címszó alatt. Megtették. Másikban pedig,

hogy fizessék ki az 5000 ft pluszt a számláról. Azt is

megtették, hozta a postás :)

Mostanság szerintem már azért jobban figyelnek, TB tarto-

zásra is rámentek elég csúnyán...

2017. aug. 26. 17:11
 3/7 anonim ***** válasza:
A könyvelő egyszer elfelejtette beadni a cégem adóbevallását, 70 ezerre akartak büntetni, de egy sírós levél hatására eltekintettek tőle.
2017. aug. 26. 19:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Engedélyköteles terméket rendeltem küldöldről, fennakadt, bűncselekmény, tanuként kihallgattak. 1600 Forintos elkövetési érték, mondta a hadnagy csajszi hogy jó ezt hagyjuk elévülni mert nem ér annyit az egész.
2017. aug. 26. 21:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ronaldo, te vagy az?
2017. aug. 31. 17:08
 6/7 anonim válasza:

Orba-szájba kapok bünti ezektől a tetves gyökerektől.

7 éve vállalkozó vagyok, annyi adót fizetek, hogy 10 alkalmazott nem kerül annyiba. Ha kések a befizetéssel, 2 hónap után jön a figyelmeztetés, hogy felfüggesztik a vállalkozásomat, bevonják az adószámomat és mellékelik a szokásos eljárási bírságot... 5 rongy ez az értesítő. Ha nem fizetek, kiveszik a számból az ételt, elveszik a gyerek alól a műanyag biciklit... Tetves banda...

2017. aug. 31. 23:12
 7/7 anonim válasza:
Ja! Ha véletlen volt olyan szakasza az életednek, ahol nem volt legális munkád, be kell fizetni arra az időre a kötelező TB-t. Náluk ez szépen csendben (a jegybanki alapkamat kétszeresével) gyűlik, majd ha már elég szép tétel, akkor mennek viszik a tévét, meg a PC-t, meg amit találnak. Plusz bünti...
2017. aug. 31. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!