Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha Steamen eladok itemeket...

Ha Steamen eladok itemeket pénzért paypal-re majd kiveszem, akkor rámszáll a NAV?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, még tanulok, nem dolgoztam sose eddig, 200-600 ezer forint között van az összes, OTP-re átrakom a pénzt, és kiveszem, akkor mi történik? Hogy adózom le, vagy le kell egyáltalán?

2017. aug. 20. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
A Steam profilod egyenlegét nem veheted ki semmilyen külső számlára, nincs rá semmilyen opció.
2017. aug. 20. 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:
De az inventorimból az itemeket eltudom adni más embereknek, csináltam már csak kisebb összegben.
2017. aug. 20. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Arra gondolsz hogy a Steam csere rendszerét megkerülve te üresen elküldöd a tárgyadat a semmiért cserébe, miközben a másik fél paypal-en keresztül fizet?

Így már működhet, de mindkét fél részéről benne van az átverés kockázata és kétlem hogy túl sokan élnének a lehetőséggel.

Ebben az esetben évi 600 ezer forint bevétel (értve ez alatt bármilyen kereskedelmi tevékenységet) alatt nyugi van.

2017. aug. 20. 18:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, így csináltam eddig is, találtam is 1 magyar csávót aki játékokat vesz, ad el, illetve ugyanezt skinekkel,kulcsokkal. Tudom, hogy benne van, hogy átvernek, de nem érné meg nekik, mivel steamrepen és egyéb oldalkon ha jelentem, és bizonyítom screenshotokkal, hogy nem adott semmit stb. Akkor azokról az oldalkról "SCAMMER" minősítést kap, így senki sem fog neki hinni a jövőben. És köszönöm a válaszod, akkor megnyugodtam :D
2017. aug. 20. 19:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Az évi 600 ezer Ft-os határ a saját használt cuccaid eladására vonatkozik. Amit te csinálsz, nem ez a kategória. Erről szerintem adóznod kellene. (Már ha egyáltalán legális amit csinálsz, mert alig hiszem, hogy a játék üzemeltetőinek az a célja, hogy az játék tárgyai rendszeren kívül cseréljenek gazdát. Jó lenne a játék szabályzatában elolvasnod, mi a hozzáállás ehhez.)

Tehát elvileg adóznod kéne, gyakorlatilag viszont minimális az esélye, hogy a bank jelentse a NAV-nak, ha ezt az összeget a számládra utaltatod. A Paypal-os forgalmadra pedig egyelőre nincs rálátásuk.

2017. aug. 21. 06:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem nagyon zavarják (steamet ), hogy így adogatnak el mások cuccokat, fel is van valahol tüntetve, hogy lehet, de csak saját felelősségre.
2017. aug. 21. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!