Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Súlyos fogyatékosság adókedvez...

Súlyos fogyatékosság adókedvezménye igénybevételében tudnátok segíteni? (coeliakia)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Aki már végigjárta az utat vagy tudja hogyan működik lépésről lépésre, tudna nekem segíteni súlyos fogyatékosság adókedvezménye igénybevételében? 2012. augusztásban diagnosztizáltak nálam marsh 3-as típusú coeliakiát (lisztérzékenység, gluténérzékenység). Hallottam erről az adókedvezményről és arról is, hogy ezt visszamenőleg is lehet kérni, de persze a jövőben is jól jön majd az az évi 60-70 ezer forint. Azt tudom hogy van egy formanyomtatvány, amit a háziorvos kitölt a diagnózis alapján. De például erről hogyan fog értesülni az állam? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseim lennének. :) Előre is köszi mindenkinek.

2017. aug. 5. 20:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nincs szükség fizikailag a bevallásokra. A munkáltatóktól kapott papírok alapján új bevallást kell beadni és - úgy rémlik - beikszelni rajta, hogy önbevallás, meg kitölteni egy plusz oldalt. Én írtam feljebb, hogy elsőre nem sikerült, de azért teljesíthető akadály. Pont ebben a témakörben kerestem régebbi kérdéseket, és azok alapján eligazodtam.
2017. aug. 6. 15:53
 12/19 anonim ***** válasza:
Visszakapsz több tízezret (sőt, száz...), szerintem futja 10 egy könyvelőre...
2017. aug. 6. 16:04
 13/19 A kérdező kommentje:
Lehet hogy könyvelő lesz belőle. Ez az adóbevallás még manapság is eléggé mumus kategória, nem szeretném elrontani. Elég egy kis hiba és még én fizetek több százezret nem pedig visszakapok. Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget. :)
2017. aug. 6. 17:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerintetek ez a tudatosadozo.hu-s Keresztesné Molnár Anita tényleg segíteni akar, vagy kamu és ne utaljak neki semmit?
2017. aug. 6. 19:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de előre nem utalunk semmit.

Készítse el az önellenőrzéseket, aztán kifizeted...

2017. aug. 7. 04:45
 16/19 Ikonstar válasza:
Menj be a NAV-hoz, ez nem bonyolult módosítás, csak bejelölsz egy jóváírást minden érintett évre. 2012-re 5, a többire 12 hónapot.
2017. aug. 7. 11:08
 17/19 A kérdező kommentje:
És a NAV-os ügyintézős hölgyike rám fog szánni szerinted vagy egy órát és megcsinálja azt nekem a két szép szememért, amit én egyedül nem tudok (merek) és amiért egy könyvelő elkér vagy 10 ezret?
2017. aug. 7. 17:32
 18/19 anonim ***** válasza:

Biztosan nem...

Sok ügyfélszolgálaton ki is van írva, hogy a NAV nem készíti el az adózók helyett a bevallást a hozott igazolások alapján csak úgy, ugyanis nem munkaköri kötelezettségük.

Átnézik: aláírtad-e, "logikailag" megfelel-e, ha szükséges, csatoltad-e a pótlapokat stb. De csak ilyen szinten.

2017. aug. 8. 04:51
 19/19 Ikonstar válasza:

Erre nem bazíroznék a helyedben, helyetted nem fogják megcsinálni azt, ami a te érdeked.

Viszont elmondja, hogy milyen nyomtatványokat kell kitöltened, hogyan tudod azokat megtenni, aztán majd elolvasod az útmutatót és kitöltöd magadnak. De felőlem fizethetsz a könyvelőnek is.

2017. aug. 8. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!