Hogyan tudom megnézni, hogy beküldték-e az adóbevallásomat?
A munkáltatóm csinálta meg elvileg, kaptam ilyen nyomtatványt borítékban is postán keresztül, amit aztán elvittem a nav-hoz majd ott az ügyintéző azt mondta, hogy az nem bevallás, hanem igazolás, hogy a munkáltató végzi el.
Megnéztem ügyfélkapun, de nem találtam semmilyen bevallott dokumentumot online. Lehet rossz helyen néztem?
Bejelentkeztem, majd eszja portál baloldalt, bevallás 2016-ról nagy négyzetnél írja, hogy nincs elfogadásra váró bevallás, ezután a korábbi bevallott dokumentumok feliratra megyek alatta, és itt minden fülnél azt írja, hogy nincs ilyen dokumentum.
Jól csináltam? Vagy akkor most mi van?
Szerintem a munkáltató által elkészített bevallást nem látod az ügyfélkapudon, csak a havonta beadott 08-asokat.
A bevallást a munkáltatónak kellett volna odaadnia Neked kézbe, és aláíratnia, hogy átvetted tőle. Minden más elektronikus úton megy, - szerintem - Te abból semmit nem látsz.
A Neked átadott papír alapú bevallás nyomtatvánnyal igazolja a munkáltató, hogy elkészítette helyetted. A többi az Ő felelőssége.
Maximum az adófolyószámla 103. adónemnél láthatod az előírást (+ _ vagy nulla) 2017. május 22-i dátummal. Onnan tudhatod, hogy be lett nyújtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!