Kérdésem:Neki nem kell adóznia ugye? Vagy mégis? Kérem aki tud válaszoljon!
Természetesen kell.
Sajna itt viszont ki szokták játszani a jogszabályokat, és tényleg minden feketén megy. Attól még ez szerintem nincs rendben, a kérdező és az első válaszolók miatt "tart ott az ország, ahol", ha ilyen könnyen szemet hunynak az adózásról.
Francot a kérdező meg a válaszoló miatt tart itt az ország, pont hogy azért kell így csinálni, mert máshogy nem lehet megélni ebben az országban... A megalázó éhbérekért, ami még a rezsire is alig elég, talán csak nem mi vagyunk a felelősek?
Majd ha azt látom, hogy jól használják fel a beszedett adót, nem a bkv-nál meg egyéb helyeken lopják el milliárdszámra, akkor lehet, hogy máshogy fogom gondolni!
Én irtam, hogy ezért tart ott az ország, ahol.
Ugyanis, itt az elvekről van szó. Milyen jogon itélsz valakinek csak úgy adómentességet? Mert szimpatikus? Mert fiatal? Tetszik-nem tetszik, az országban NINCS ELÉG PÉNZ. Ezért kell az államnak elvennie a fizetésed felét, ezért nincs érdemi családi pótlék, ezért drága a lakáshitel, ezért nyomorogsz akkor is, ha van bejelentett munkád... Soroljam még?
Lehet, hogy a gyerek ezek után kevesebbet keresne óránként, de az tuti, hogy a családja sokkal jómódúbb lenne, ha az országban folyó összes adócsalás egyszeriben megszűnne. Az a pénz, amit valaki elcsal igenis hiányozni fog máshonnan.
Csak meg kell nézni egy nyugati, fejlett országot. Senki nem csal adót, van is pénz szociális támogatásokra, a fizetésednek se a felét fogod megkapni, visszajön a pénz, mert van befolyó összeg amit az állam szét tud osztani. Ha az elosztás módja nem tetszik, akkor tessék máshogyan szavazni, a politika ugyanis erről szól eredetileg, hogy melyik oldal milyen módon osztaná el úgy a pénzt, hogy a legtöbb embernek jó legyen.
Nu, aztán ha erre inkább azt mondja mindenki, hogy inkább emigrál, mert kész vége, itt éhen kell dögleni, attól jobb lesz az országnak...?
Azért aki utoljára elmegy, az kapcsolja le a villanyt.
13:34 Nem, az emigrálástól sem lesz jobb az országnak. Viszont amit irtam, hosszútávon fenntartható gazdaságot, és folyamatos fejlődést, életszinvonal-emelkedést okozna. (az extra befolyó pénz egy részét ugyanis az állam talán nem osztaná vissza direktbe, hanem befektetné, hogy 10 év múlva még sokkal többet tudjon adni helyette)
A jelenlegi, "inkább csalj és boldogulj ahogy tudsz" rendszer csak késlelteti a döntést, miközben bizonyos emberek közben is nyomorognak. Ideje lépni, tenni valamit a fejlődésért.
Nézz körül. Akár itt, ezen az oldalon. Tele van olyan kérdésekkel, hogy "5 millió hitelem van, nem tudom fizetni, mit csináljak, hogy ne rakjanak ki a lakásomból?!", vagy "kikapcsolják a villanyt nálam?" meg "hogy tudnék kaját venni 5ezer forintból úgy, hogy 20 napra elég legyen?"
Én nem vitatom, hogy egy ideális helyzetben olyasmi lenne a követendő magatartás, amit te mondasz, de erre most igazán nincs alkalmas helyzetben az ország, a lakói meg pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!