Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A kft-m vásárolhat nekem egy...

A kft-m vásárolhat nekem egy lakást?

Figyelt kérdés
Kft-m egyedüli tulajdonosaként (ügyvezető) van valami mód arra, hogy a cégem vásárol céges tulajdonba egy lakást, amiben utána én élek (esetleg visszabérlem tőle?)?
2017. júl. 25. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen
2017. júl. 25. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Sok megoldás van, de akár kölcsönt is adhat a kft a házra,

így a te tulajdonod lesz. Illetéket te fizeted, de ezen

kívül mindenre kaphatsz a cégedtől kölcsönt. Mindezt kamat-

mentesen is megteheti.

2017. júl. 26. 14:14
 3/3 xswerdy ***** válasza:

Lehet azt, amit írtál, hogy a Kft veszi, és Te laksz benne, de persze ez felvet adózási kérdéseket (ha ingyen, vagy a piacinál alacsonyabb bérleti díjért laksz, akkor magánszemélyként adófizetési kötelezettséged keletkezik).

De a cég támogathatja is a munkavállalója lakásvásárlását. Ez akkor működik, ha bejelentett alkalmazottként vagy ügyvezető, nem szívességből. Ennek formája lehet vissza nem térítendő is, meg kamatmentes hitel is, sőt piaci alapon felvett hitel törlesztéséhez nyújtott támogatás is. Ez bizonyos kereteken belül adómentes.

2017. júl. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!