Unión kívülről való rendelés 22 euró fölött ÁFA köteles. Valaki leírná részletesebben hogy is megy ez?
A lényeg hogy az Amazon amerikai weboldalán néztem egy webkamerát ami 25 dollárért van hirdetve újonnan (ami ugye már a 22 eurós ÁFA határ fölött van). Maga az Amazon cégétől vásárlom ezért is 22 euró a határ.
Kiszámoltam hogy a 27% magyar áfával is csak ~31,75 dollár lenne(postaköltség nincs) míg MO-on kb 46 dollár újonnan.
Ezt a 27% áfát előre kell utalnom vagy majd ha jön a futár akkor kell kifizetni vagy hogy van ez?
bejön a csomag Ferihegyre, a VÁM felértékeli, küld neked a posta egy papírost a csomagszámmal, és ki kell tölts egy letölthető doksit és majd megfizeted a postásnak illetve A B C verzió közül választhatsz, ebben a doksikban nyilatkozol, hogy ki intézze a vámolást.
Posta, NAV vagy egy 3. általad választott cég.
Posta talán a leggyorsabb, de ebben nem vagyok biztos.
Nem tudom mennyit kell fizetni, kb 1500ft vagy 2500ft
a dokumentumban benne van.
nyilatkozat vámköteles áruról valami hasonló a neve. .doc formátumban letölthető azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!