Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Unión kívülről való rendelés...

Unión kívülről való rendelés 22 euró fölött ÁFA köteles. Valaki leírná részletesebben hogy is megy ez?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy az Amazon amerikai weboldalán néztem egy webkamerát ami 25 dollárért van hirdetve újonnan (ami ugye már a 22 eurós ÁFA határ fölött van). Maga az Amazon cégétől vásárlom ezért is 22 euró a határ.

Kiszámoltam hogy a 27% magyar áfával is csak ~31,75 dollár lenne(postaköltség nincs) míg MO-on kb 46 dollár újonnan.

Ezt a 27% áfát előre kell utalnom vagy majd ha jön a futár akkor kell kifizetni vagy hogy van ez?

2017. jún. 29. 11:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam oda hogy a kamera árát azt előre utalom bankkártyáról.
2017. jún. 29. 11:51
 2/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%
A 25$-ban benne van a szállítás is? Szállít egyáltalán Magyarországra az Amazon? Pláne az amerikai?
2017. jún. 29. 11:54
 3/3 anonim ***** válasza:

bejön a csomag Ferihegyre, a VÁM felértékeli, küld neked a posta egy papírost a csomagszámmal, és ki kell tölts egy letölthető doksit és majd megfizeted a postásnak illetve A B C verzió közül választhatsz, ebben a doksikban nyilatkozol, hogy ki intézze a vámolást.

Posta, NAV vagy egy 3. általad választott cég.

Posta talán a leggyorsabb, de ebben nem vagyok biztos.

Nem tudom mennyit kell fizetni, kb 1500ft vagy 2500ft

a dokumentumban benne van.

nyilatkozat vámköteles áruról valami hasonló a neve. .doc formátumban letölthető azt hiszem.

2017. jún. 29. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!