Adózás könyvek után?
Kiadó nélkül, saját magam szeretném értékesíteni a könyvem online weboldalamon keresztül. Emellett még 1-2 dolgot (ami nem könyv) szeretnék még értékestíteni.
Melyik lenne az ideális adózási forma? KATA kizárva, mivel költségeket le szeretném írni az adózásból.
Hármas, köszönöm válaszod! A könyv nyomtatva lesz, 300-1000 forint egy könyv nyomtatási ára, megrendelés számtól függ.
Katát azért zártam ki, mivel költségeket mindenképpen le szeretnék irni, mivel nagy mennyiségű FB illetve Google hirdetést fogok futtatni (online marketing a szakterületem).
Köszönöm az eddigi válaszokat.
KATA-t ismerem, mivel azom van most. havi 25k + évi 5k + 2%. Ezt fizetem jelenleg. Egy másik online foglalkozásomhoz kellett ez eddig, amit folytatni is fogok. Ebben semmi költség nincs az időmön kivül, és nem értékesítek semmit. Kb. évi 2 millió ennek a bevétele.
Az úgy lehetséges, hogy megmarad a KATA, és azon keresztül csinálom az értékesítést?
Könyvekre 5% az áfa. Akkor jól értem, hogy a könyvek eladása utáni 5% áfa az amit leírhatok?
Pl: van egy hónapban 100 könyv eladásom, az legyen 300,000 forint + áfa= 315,0000 bevétel. Egy könyv kinyomtatása 1000 forint. Tehát abban a hónapban 100k volt legalább a költségem. Viszont mivel csak 15k áfát fizettem, ezért csak 15k-t irhatok le költségként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!