Tudnék róla, ha lenne tb tartozásom?
Igaz az, hogy a NAV évente megkeresi azt, akinek tartozása van, ugye?
Az a helyzet, hogy még 2012-ben, mikor munkanélküli lettem, nem tudom, hogy a munkanélküli lejárta és az, hogy kértem az önkormányzat általi tb fizetését, nem volt-e kis hézag a kettő között. Egy biztos: levelet sosem kaptam-e témában semmilyen hatóságtól, és már évek óta aktív munkaviszonyom van. Ha volt hézag, talán az önkormányzat fizette volna be?
CSOK igénylés miatt merült fel bennem a kérdés. Nem akarok meglepetést.
Tudom, hogy az önkormányzatnál igényelni kell, ez meg is történt, egy ideig ők fizették, amíg munkába nem álltam. Csak arra lettem volna kíváncsi, mivel sok helyen úgy említik, hogy kérem a tb-m rendezését az önkormányzattól, akkor visszamenőleg azt az 50 valahány napot is rendezték-e?
A 45 napba akkor férek bele, ha pont 5 évre visszamenőleg nézik csak, mert átlóg a biztosítatlan időszakból 41 nap, utána már mindig rendezve van. Ez számít?
Nem tudjuk a pontos dátumokat, de én úgy gondolom, ha lenne tartozásod, már tudnál róla. Főleg, ha 2012. évről beszélünk. :)
A munkanélküli után is van passzív jogon eü. ellátásra jogosultságod.
Az önkormányzat pedig nem fizeti be helyetted, hanem mentesít a járulék fizetése alól a hatósági bizonyítvány kiállításával. Visszamenőleg nem állapítja meg a rászorultságodat, tehát visszamenőleges időszakot ne keverjünk bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!