Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy hívják ezt a csalási...

Hogy hívják ezt a csalási módszert?

Figyelt kérdés

Tehát van egy cég ami árut vásárol fel.

Az árut ő továbbadja, csak keres rajta.

De nem a saját árunkért kapott pénzből fizet ki.

Tehát, mondjuk:

Anna viszi az árut.

Dávid viszi az árut.

Bence viszi az árut.

Laci viszi az árut.

Nem a saját árujukért kapott pénzből fizet ki a cég, hanem:

Pl Bence árujáért kapott pénzből fizet Annának.

Ezután a Laci áruját is továbbadta, így abból kifizeti Dávidot és így tovább.

2017. jún. 1. 08:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem igazán világos a kérdésed, de megpróbálok válaszolni rá.

Amíg mindenki megkapja az árujáért a pénzt, addig ez nem csalás, hanem kereskedés.

Ha az árukat eladó cég keres a dolgon és Annát, Dávidot, Bencét és Lacit is kitudja fizetni azon az áron, amiben megállapodtak, addig a kutyát nem érdekli, milyen pénzből fizet.

A probléma akkor kezdődik, ha valakit nem tud kifizetni a "cég": a büntetőjogi kategóriát nem tudom pontosan, de gondolom lopás, sikkasztás, stb.

2017. jún. 1. 08:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem látok ebben csalást. Az eladott áruk értéke bejön a cég számlájára, onnan meg kifizetik a beszállítókat. Semmi etra nincs ebben a történetben. (még az áruról sem derült ki semmi, hogy ki mit szállít be, bár nem is olyan fontos)
2017. jún. 1. 09:44
 3/14 A kérdező kommentje:

De ez problémás.

Tehát nem lenne pénz kifizetni ha nem jön újabb áru.

Tegyük fel, hogy jobb ajánlatot kapnak a szállítók, vagy akármi más miatt nem lesz forgalma a cégnek.

Így az utolsó két szállítót nem tudják kifizetni, ugyanis az ő árujukért kapott pénzt odaadta egy régebbi beszállítónak.

Tehát ha nem lesz újabb áru, nem tudja kifizetni az utolsó két szállítót.

Pedig a cég megkapta a továbbadáskor az árujukért járó pénzt.

2017. jún. 1. 10:32
 4/14 A kérdező kommentje:

Tehát elakarnám magyarázni:

A cég tulajdonos legyen a góré aki az miatt hozta létre a céget mert kellett neki gyorsan 3 millió forint.

Anna hozott 1,8 millió értékű almát.

Dávid 1,2 millió értékben.

Ebből a góré megkapta a magáncéljaira a szükséges pénzt.

Jött a Bence 2 millió értékű almával, amiből Annát kifizette a góré.

Bence jött 1 millió értékű almával amiből és a maradék 200 ezerből kifizette a góré Annát.

De ha ezek után senki sem visz almát a cégnek akkor Bencét illetve Lacit nem tudja kifizetni a cég, mert a pénzből amit az árujuk ért kifizette Annát és Dávidot.

2017. jún. 1. 10:40
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem csalás, kb. a világ összes nagyobb cége így működik. Határidőre fizet (legtöbbször már réges régen eladta a terméket, sőt, több forduló terméket is mire az elsőt kifizeti). Ezt úgy hívják, hogy cashflow.

Ha meg nincs több áruforgalom és a cég fizetőképtelenné válik azt úgy hívják, hogy csőd. Felszámolják a céget és kész. Ez sem csalás - feltéve, ha nem bizonyítható a szándékosság (tehát ha a cégvezető már pontosan tudja, hogy fizetésképtelen, mégis átveszi az árut és nem is szándékozik fizetni).

2017. jún. 1. 10:58
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha magáncélra költötte el a cég pénzét, az sikkasztás, ha erre gondoltál. Az eredeti kérdésedben ez nem volt benne, csak a fizetési ütemezés.
2017. jún. 1. 11:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden cég így működik, építőipar is például.
2017. jún. 1. 11:49
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

"Ebből a góré megkapta a magáncéljaira a szükséges pénzt."

Sikkasztás? A cég pénze felett nem rendelkezhet csak úgy sajátjaként a góré.

2017. jún. 1. 12:58
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
Tartozás fedezetének elvonása.
2017. jún. 1. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:
53%

"A cég tulajdonos legyen a góré aki az miatt hozta létre a céget mert kellett neki gyorsan 3 millió forint. "

Na tessék, ezt még magam sem gondoltam, hogy a gondolatolvasás is megy :-) (első válaszoló vagyok) - még nem is tudtam, hogy mit akar tudni a kérdező - csak sejtettem - és máris megválaszoltam, hogy sikkasztás.

Eddig csak pontos kérdésekre tudtam jól válaszolni - fejlődök :D

2017. jún. 1. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!