Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az állam miért rablás útján...

Az állam miért rablás útján tesz szert bevételeire, miért nem önkéntes csere által, mint ahogyan a szabad piacon szokás?

Figyelt kérdés

Nekem például miért kell fizetnem az állami oktatásért nyugdíjért, vagy egészségügyért, ha nem akarom igénybevenni őket?

Az adóm 95%-a olyan szolgáltatásokra megy el, ami vagy nem érint, vagy nem az államtól szeretném igénybe venni. Amit meg az államtól veszek igénybe annak meg a pontos árát szeretném kifizetni, nem pedig a fizetésem egy százalékát. Miért kerül az egyik embernek többe ugyanaz a szolgáltatás, mint a másiknak?

Az adó olyan, mintha a boltban úgy lennének kiírva a termékek árai, hogy "túrórudi - havi bevétel 1%-a", "mosópor - havi bevétel 2%-a", stb.

2017. máj. 7. 17:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem például miért kell fizetnem az állami oktatásért nyugdíjért, vagy egészségügyért, ha nem akarom igénybevenni őket?"

Mert a többség dönt és úgy döntött, hogy fizetsz érte. Ezt hívják demokráciának.

2017. máj. 7. 18:03
 2/18 anonim válasza:
20%

Nem rosszból, de a rablás és hasonló szavakkal, kijelentésekkel csak óvatosan. Ha olyan kijelentéseket teszel, amiket nem tudsz bizonyítani, simán beperelhetnek -akár IP-cím alapján is- rágalmazásért.

Azért kell fizetned az állami oktatásért, hogy a következő generáció ne legyen analfabéta, ismerjék meg a történelmünket. Azért, hogy majd a gyerekednek, unokádnak legyen orvosa, aki világra segítse, hovatovább kezelje, ha beteg lesz.

2017. máj. 7. 18:04
 3/18 A kérdező kommentje:

"Mert a többség dönt és úgy döntött, hogy fizetsz érte. Ezt hívják demokráciának."

Én erőszaknak hívom, te hívd ahogy akarod!

2017. máj. 7. 18:04
 4/18 A kérdező kommentje:

"Nem rosszból, de a rablás és hasonló szavakkal, kijelentésekkel csak óvatosan. Ha olyan kijelentéseket teszel, amiket nem tudsz bizonyítani, simán beperelhetnek -akár IP-cím alapján is- rágalmazásért."

Rablás: erőszakkal eltulajdonítani mások tulajdonát. Az adót nem önként fizeted, hanem mert az állam erőszakkal fenyeget, vagy erőszakot alkalmaz ellened, ha nem engedelmeskedsz. Tehát az adószedés rablás.

2017. máj. 7. 18:06
 5/18 A kérdező kommentje:

"Azért kell fizetned az állami oktatásért, hogy a következő generáció ne legyen analfabéta, ismerjék meg a történelmünket. Azért, hogy majd a gyerekednek, unokádnak legyen orvosa, aki világra segítse, hovatovább kezelje, ha beteg lesz."

Én nem mondtam, hogy a gyerekek ne tanuljanak. Én olyan szolgáltatásért nem akarok fizetni, amit nem veszek igénybe. A gyerekeim oktatásáról én gondoskodom. Mindenki tegyen ugyanígy. Az állami oktatás hibás és káros.

2017. máj. 7. 18:08
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
Neked az USAban van a helyed kérdező, ott fizetheted a gyereket 3 millió forintos egyetemi tandíját félévenként.
2017. máj. 7. 18:18
 7/18 anonim ***** válasza:
36%
Társadalmi szolidaritás.
2017. máj. 7. 21:45
 8/18 A kérdező kommentje:
A szolidaritás önkéntes, nem összekeverendő a rablással.
2017. máj. 7. 23:57
 9/18 anonim ***** válasza:
70%
Azért ha ne adj isten, balesetet szenvedsz és az intenzív osztályra kerülsz, netán leukémiás leszel vagy szívátültetésre lesz szükséged (esetleg valamelyik szeretteddel történik ilyesmi), hálás leszel, hogy a fizetésed néhány százaléka fedezi, hogy az elérhető legjobb kezelést kaphasd és nem saját zsebből kell előteremtened a több tízmilliós műtétek árát.
2017. máj. 8. 03:27
 10/18 anonim ***** válasza:

De hát senki nem zár be, nem erőltet maradni. Ha pénzed nincs menni, gyalog is elindulhatsz.

Nyugodtan mehetsz egy lakatlan szigetre is lakni, ott senki nem "rabol ki".

2017. máj. 9. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!