Ha nem igényelted az adóbevallás tervezetedet, akkor is érvényes a NAV által csinált adóbevallás?
Mivel nem igényelted így nem is csinálta meg a NAV! Magyarán még nem adtál be adóbevallást.
Nem kell hozzá ügyfélkapu, nekem sincs.. sms-ben igényeltem!
Minden magánszemélynek elkészíti a bevallástervezetét az adóhatóság. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek oda küldi ki, aki kérte, annak pedig postai úton továbbítja a lakcímére.
Ha nem reagálsz rá, akkor május 22-én az lesz a hivatalos bevallásod, amiért Te vállalsz felelősséget, nem az adóhivatal.
De ettől függetlenül Te beadhatod a saját verziódat még akkor is, ha netalántán ugyanolyat készítesz, mint amit tervezetben az adóhivatal is készített (csak nem tudsz róla).
De ha a tervezet nem jó (és nem tudsz róla), akkor is Neked kell vállalnod a felelősséget a benne foglaltak miatt.
Azért nem küldik ki automatikusan a tervezetet az ügyfélkapuval nem rendelkezőknek, mert ha ad be az adózó bevallást menet közben, akkor már annak a postaköltségét megspórolta az állam.
Tudod: kell a stadionokra... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!