Az USA és Magyarország kettős adózásban áll -e?
Egy könyvet írok, melyet Amazon.com -on is el fogok adni (angolul), Kindle/E-Book formában. Ha jól értelmeztem az iratokat, akkor nem kell kétszeresen adózni, de azért szeretnék biztosra menni.
A másodlagos kérdés az az, hogy ha Amazon.com-on megvesznek egy példányt, akkor nekem kell-e azután külön adóbevallást készíteni? (Paypal-ra menne).
"Once your taxpayer identification form has been processed and validated, your Royalty payments will be subject to 0.0% U.S. withholding tax based on your previous inputs." << Azaz itt Magyarországon kell majd adóznom, ugye? A legjobb volna ha sehol se kéne. Haha..
Szia!
A válasz: igen, van kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, de sajnos még a 70-es évekbeli változat van hatályban.
Hogy miért? Mert az amerikai kongresszus nem ratifikálta az újat, ami 2010-es, így az nem hatályos.
Elvileg nem kell kétszer adózni, de azért ez ennél bonyolultabb, mert Magyarországon leszel illetőséggel bíró (ún. tax resident).
Ha sok bevételed van belőle, mindenképpen tisztázni kell a jogi és adózási hátterét.
Amazon-on individualként vagyok beállítva, hiszen nem vagyok egy cég...
Igazából, az amerikai oldal ígyis úgyis csak levonja ha netán kell, hiszen másik országban vagyok. Szóval pontosabban, csak az a kérdés, hogy Mo.-on kell-e adózni érte. De azt hiszem csak itt kellesz.
Azt olvastam korábban, hogy közép árfolyamon kell átváltani (MNB), és az után kell sima 15% SZJA-t fizetni. Elvéle, ez is csak jövedelem. Patreonnal ugyan ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!