Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyedülálló szülőnek miért...

Egyedülálló szülőnek miért nem jár adókedvezmény?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 27. 03:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz katona? :)

Családi kedvezményre? Mert az jár, ha a háztartásában élő gyermeke után családi pótlékra jogosult.

Személyi kedvezmény is létezik, amelyre az az adózó jogosult, aki valamilyen betegségben, fogyatékosságban szenved. Ezeket a betegségeket, fogyatékosságokat kormányrendelet nevesíti.

2017. ápr. 27. 05:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Az éves adóbevallánál értem! Azt olvastam ha egyedülállóként kapom a családi pótlékot ami 1500 forintal több mint az alap akkor nem vehetem igénybe az adókedvezményt
2017. ápr. 27. 06:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Rosszul olvastad.

Ha a gyermek a háztartásodban van/volt, akkor azokra a hónapokra jogosult vagy utána családi pótlékra, ez által családi kedvezményt is érvényesíthetsz. Ez független attól, hogy egyedülállóknak járó magasabb összegű családi pótlékot kapsz vagy sem.

Ha egyedülállóként kapod a csp-t, és nincs módod családi kedvezményt érvényesíteni valamilyen oknál fogva, akkor a törvény azt zárja ki, hogy más érvényesíthesse helyetted, mivel EGYEDÜLÁLLÓ vagy, tehát logikusan nem létezhet "másik" személy a háztartásodban, aki helyetted érvényesíthetnél.

De Te élhetsz vele, csak más nem.

2017. ápr. 28. 05:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Aki a gyermeke révén családi pótlékban részesül, nemcsak adókedvezményre, hanem - ha azt nem tudja kimeríteni, mert kevesebb a jövedelme - még járulékkedvezményre is jogosult. Értelmes könyvelőt keress a bevallásodhoz!
2017. máj. 2. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!