Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevalláshoz 3 kérdésem van?

Adóbevalláshoz 3 kérdésem van?

Figyelt kérdés

2. bevallásom lesz!Az elsőt sikerült február 15.-ig beküldeni így azt az APEH csinálta,de idén ez most rám vár!

- Az első kérdésem az lenne,hogy amit a munkáltató adott nekem igazolást a bevalláshoz,azt hogyan kell átvezetni a bevallásra!Vagyis csak azokat kell beírnom a megfelelő sorba,ami ott szerepel rajta?(1.,30.,55. sor)Szóval mást azonkívül nem kell beírni?

- A második kérdésem,hogy kaptam egy olyan igazolást is,ami így hangzik:" Igazolás 2009.jan-dec hó. A kifizetett egyéni járulék alapot képező kifizetésekről és a levont járulékokról."Ebben ilyenek vannak,hogy: nydíjjárulék alap/tagdíj,természetbeni/pénzbeni egészségbiztosítási járulék/hozzájárulás stb. Ezeket fel kell tüntetni?

- a harmadik és egyben utolsó,hogy januárban szültem,akkor a mostani adóbevallásba nem kell tgyást,cspótlékot feltüntetni,hisz az nem 2009-ben volt!De viszont voltam táppénzen tavaly!Az a bérjövedelemhez tartozik?

bocsi,hogy ilyen bonyodalmasan írtam,de muszáj megcsinálnom!Nagyon elfelejtettem és csak 1 hetem van rá!

Előre is köszönöm!

2010. máj. 13. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

Az M30 nevű papírod alapján a jövedelem az 1-esbe, az adójóváírás a 30-asba, az 50-esbe meg a levont adóelőleg. a járulékokat nem kell sehová írnod.

ha idén szültél, ezeket majd jövőre fogod beírni, amit most csinálsz, abba csak a táppénz megy a 4-es sorba (más bérjövedelem, arra is jár adójóváírás, de max 12 hó [tehát, ha egész évben dolgoztál akkor nem oszt, nem szoroz, de ha csak 3 hónapig jár a munkahelyeden és 4 hónaig voltán TP-n, akkor az 7])

üdv!

2010. máj. 13. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:

megint 18:39-es vagyok, azt még elfelejtettem, h. jól jársz, ha letöltöd az apeh programját, az ellenőriz is, és nem kell kézzel irogatnod! (AbevJava és 0953)

sok sikert!

2010. máj. 13. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Jók az előző hozzászólások. Tényleg alkalmazd, ha van géped, a szoftvert. Mivel ellenőriz, számol, hibát kiír.

A 2. pont: tedd el és őrizd meg. Azt utánad fizette a cég.

2010. máj. 13. 20:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindent értek már,csak a táppénz része nem stimmel..!:(

Arról kellene,hogy legyen egy külön papírom?

Két papírt kaptam csak,amiket itt írtam...azokon egyiken sincs feltüntetve!

A fene esne belém,hogy ilyen feledékeny vagyok az idén...

De tényleg nagyon köszönöm!

2010. máj. 13. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, a táppénzről is kell lennie igazolásnak.
2010. máj. 14. 08:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Ne nézzetek hülyének,de akkor lenne még egy kérdésem!Ha a munkahelyem kifizető hely,akkor is kell e róla papír?A fizupapír alapján kiszámoltam a béremet és így kijött az az összeg,ami a munkáltatótól kapott papíron is szerepel!Júniustól voltam táppénzem,de a munkahelyem utalt mindig!És még most is!

Csak szeretnék biztosra menni és lehet hogy még hülyén se fogok meghalni...:D

2010. máj. 14. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!