Adóbevalláshoz 3 kérdésem van?
2. bevallásom lesz!Az elsőt sikerült február 15.-ig beküldeni így azt az APEH csinálta,de idén ez most rám vár!
- Az első kérdésem az lenne,hogy amit a munkáltató adott nekem igazolást a bevalláshoz,azt hogyan kell átvezetni a bevallásra!Vagyis csak azokat kell beírnom a megfelelő sorba,ami ott szerepel rajta?(1.,30.,55. sor)Szóval mást azonkívül nem kell beírni?
- A második kérdésem,hogy kaptam egy olyan igazolást is,ami így hangzik:" Igazolás 2009.jan-dec hó. A kifizetett egyéni járulék alapot képező kifizetésekről és a levont járulékokról."Ebben ilyenek vannak,hogy: nydíjjárulék alap/tagdíj,természetbeni/pénzbeni egészségbiztosítási járulék/hozzájárulás stb. Ezeket fel kell tüntetni?
- a harmadik és egyben utolsó,hogy januárban szültem,akkor a mostani adóbevallásba nem kell tgyást,cspótlékot feltüntetni,hisz az nem 2009-ben volt!De viszont voltam táppénzen tavaly!Az a bérjövedelemhez tartozik?
bocsi,hogy ilyen bonyodalmasan írtam,de muszáj megcsinálnom!Nagyon elfelejtettem és csak 1 hetem van rá!
Előre is köszönöm!
szia!
Az M30 nevű papírod alapján a jövedelem az 1-esbe, az adójóváírás a 30-asba, az 50-esbe meg a levont adóelőleg. a járulékokat nem kell sehová írnod.
ha idén szültél, ezeket majd jövőre fogod beírni, amit most csinálsz, abba csak a táppénz megy a 4-es sorba (más bérjövedelem, arra is jár adójóváírás, de max 12 hó [tehát, ha egész évben dolgoztál akkor nem oszt, nem szoroz, de ha csak 3 hónapig jár a munkahelyeden és 4 hónaig voltán TP-n, akkor az 7])
üdv!
megint 18:39-es vagyok, azt még elfelejtettem, h. jól jársz, ha letöltöd az apeh programját, az ellenőriz is, és nem kell kézzel irogatnod! (AbevJava és 0953)
sok sikert!
Jók az előző hozzászólások. Tényleg alkalmazd, ha van géped, a szoftvert. Mivel ellenőriz, számol, hibát kiír.
A 2. pont: tedd el és őrizd meg. Azt utánad fizette a cég.
Köszönöm a válaszokat!
Mindent értek már,csak a táppénz része nem stimmel..!:(
Arról kellene,hogy legyen egy külön papírom?
Két papírt kaptam csak,amiket itt írtam...azokon egyiken sincs feltüntetve!
A fene esne belém,hogy ilyen feledékeny vagyok az idén...
De tényleg nagyon köszönöm!
Ne nézzetek hülyének,de akkor lenne még egy kérdésem!Ha a munkahelyem kifizető hely,akkor is kell e róla papír?A fizupapír alapján kiszámoltam a béremet és így kijött az az összeg,ami a munkáltatótól kapott papíron is szerepel!Júniustól voltam táppénzem,de a munkahelyem utalt mindig!És még most is!
Csak szeretnék biztosra menni és lehet hogy még hülyén se fogok meghalni...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!