Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha eladok valamit egy internet...

Ha eladok valamit egy internetes oldalon pl. : jófogás, vatera. Akkor kell a kapott pénzből adót fizetnem?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszi!

2017. ápr. 14. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a saját, megunt, kinőtt, használt, feleslegessé vált holmijaidat adod el, akkor évi 600 ezer ft-ig nem.

Ha más internetes oldalon vásárolt, új termékeket, akkor viszont adóköteles, vállalkozói kiváltásával működtethető.

2017. ápr. 14. 19:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, pontosítok: nem csak internetes oldalon vásárolt, hanem bármilyen új termék rendszeres, több darabos eladása, vagy pl. használt termék nagy tételben eladásához is elvileg vállalkozói kell.
2017. ápr. 14. 19:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha üzletszerűen végzed akkor igen, ha magánszemélyként akkor évi 600 000 forintig.

Valóság: Annyit adsz amennyit akarsz, a NAV másfél éve nem végez vagyonosodási vizsgálatot...

2017. ápr. 14. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:
2017. ápr. 14. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"Valóság: Annyit adsz amennyit akarsz, a NAV másfél éve nem végez vagyonosodási vizsgálatot..."

Hát azért ez nem egészen így van: nem a vagyonosodási vizsgálat miatt kell vállalkozói, hanem azért, mert a NAV próbavásárlást végez és ha pl. üzletszerűen ad el valaki valamit, de nem ad számlát, akkor csúnya bünti lehet belőle.

A télapó sem vagyonosodási vizsgálaton bukott le:

[link]

2017. ápr. 14. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazából én régebbi, használt dolgokat szeretnék eladni. Mennyitől számít üzletszerűnek?
2017. ápr. 14. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az érték számít.
2017. ápr. 14. 21:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Az üzletszerű azt jelenti, hogy valamit azért veszel meg, hogy haszonnal tovább értékesítsd; függetlenül az értéktől és a mennyiségtől.
2017. ápr. 15. 01:12
 9/11 anonim ***** válasza:

"Igazából én régebbi, használt dolgokat szeretnék eladni. "

Mint írtam: ha saját használt dolgaidat adod el, akkor évi 600 ezer ft-ig adómentes. Akár használt mosógép, bútor, nem használt cipő, könyv, ruha, bármi... De ha pl. eladsz 1 hét alatt 30 db használt kabátot, akkor már felmerül az üzletszerűség fogalma és akkor már belefuthatsz próbavásárlóba.

2017. ápr. 15. 07:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2017. ápr. 15. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!