Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem küldöm el az éves...

Ha nem küldöm el az éves hulladékbevallást mi történik? Többi lent.

Figyelt kérdés
Most márciusban kezdtem egy kórházban, környezetvédelmi felelősként. Pályakezdő vagyok kb két hónapja kaptam bsc diplomát. Az a helyzet, hogy el kellett volna küldeni a kórház 2016-os évi hulladékbevallását márc 1ig, én márc. 6-tól vagyok itt, ami szerintem eléggé nagy felelősség, sőt van egy másik is azt 31-ig, az levegőszennyezettséges. Senki nem mutatja meg mit hogy kell, az előző munkatárs már február elején elment, beraktak az irodába, hogy ez van, csináld. Kérdéseimre nem igazán kapok választ, ha kapok se egyértelmű, "ez egy egyszemélyes munkakör, meg kell csinálni" -kedvenc válaszom. Szeretnék felmondani próbaidő alatt, de nem csak emiatt. Az a kérdésem igazából, hogy ha felmondok azonnali hatállyal, de nem küldöm el márc.31-ig a bevallást és a korábbit sem, abból származhat hátrány ? Esetleg kötelezhet a munkáltató, hogy csináljam meg, mert addig nem enged el? Be sem tanítottak, munkaszerződést is ma kaptam meg, már bánom, hogy idejöttem. Kérem, aki tud valamit tanácsolni, az írjon :( 24/N

2017. márc. 28. 14:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha március 1. a határidő, akkor a bevallás már elkésett, tehát nagyon nem tudsz rontani a helyzeten. Próbáld minél előbb feltérképezni, hogy miként kell csinálni, és - akár utólag is - de beadni. Nem a Te dolgod lett volna igazából, tehát tegyék össze a két kezüket, hogy szívügyednek érzed ezt a dolgot.

Csak jelzem, a versenypiac semmivel sem különb, mint az állami szféra, és ez igaz visszafele is.

Mindenhol csak pakolnak felelősségteljes munkával, az utcáról beesel, aztán csináld alapon mennek a dolgok.

Saját tapasztalat, pedig az én munkám a Tiednél sokkal nagyobb felelősséggel jár. Kb. 1,5 évig a saját káromon tanultam meg dolgokat, sok-sok álmatlan éjszakával.

Ha azonnali hatállyal felmondasz, akkor nincs olyan, hogy nem enged el. Ne izgulj, majd az utánad lévő valamelyik "szerencsétlen" megkínlódik vele...

2017. márc. 28. 17:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes, terjedelmes választ! :) Szép napot!
2017. márc. 29. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!