Reális az, hogy egy étteremben, ahol naponta kb 700 fő fordul meg, kitermeljen napi 600ezer ft-os árbevételt?
abszolút realis lehet, bár ez inkább csak statisztikai átlag.
és nincs szó a másik oldalról:
700 fő konkrét fogyasztót egyidőben ki is kell tudni szolgálni amihez a frekventált helyen felül , megfelelő mennyiségű és minőségű személyzet is kell. De ezt pl. egy pizzéria is képes lehet hozni, ha le tud pörögni ennyi rendelést pl. a helyben fogyasztás mellett, pl. kiszállítással is.
azért napi 700 fős forgalom több, mint jó. Ha elkezdek számolni, hogy átlag mondjuk 2500 ft értékben fogyasztanak és ennek az összegnek veszem a 30%-át (ha ennyi marad az alapanyagok, rezsi, adók, bérek levonása után az bőven jó)az 525.000. Szóval, ha efölötti eredményt tudsz elérni naponta, akkor már minden nagyon jó.
Más kérdés, hogy passz mennyire reális napi 700 vendég
Àrbevételről kérdez nem profitról.
ahogy az elso írta ez vasarloi kosár ertekkel siman hozhato, de ket fo ezt nem fogja tudni megoldani. 1 -főre 8-10 oraban max 150 fő vendég a reális. 1 felszolgáló kompletten 20-30 vendéget tud kezelni normális keretek között egy időben ( ha a befogado kepesseg 100 fő, maxon naponta 3-4 felszolgáló kell tehát összesen 6-8 mert váltóba vannak ) és se nyitas előtt nem fognak 100-an ott sorakozni, se zarorakor igy a napi 10 órába szétosztva is eleg jónak számít.
Tisztán 7-szer meg kéne tölteni fullra a helyet egy nap ehhez ha csak 1 órát számolunk 100 fő étkezésére és kiszolgálására átlagosan. 3-4 felszolgáló 3 szakács két kisegítő munkája. Az 5 konyhasnak 1 ora alatt legrosszabb esetben 100 -féle dolgot kell tudni csinálnia fejenként 20-at egy óra alatt vagyis juthat 3 perc egy kajára 20 perc egy vendégre . A felszolgáló meg italozik, rendelést vesz fel, kiszolgál, leramol újra terít.
Az se mindegy mi a kínálat és valaki csak gyors kávé melletti megbeszélést (15-20 perc), vagy napi menüs ebéd szünetet ( 30-45 perc)tart vagy 5 fogást eszik elvéve az időt a szabad kapacitástól , esetleg kiszámíthatóbb zártkörű rendezvénytől, azért irtam átlagot és egysíkú példát, hogy egyszerűbb legyen a képlet a 40 perces deadline-al ami egy rendelés teljesítésre jut kiszállítással együtt.
Állandó költség lesz a bérleti dij, rezsi,alapanyag ktg. árukészlet ,firgo eszközök, kb 12-15 fő alkalmazott bér és járuléka. És egy étterem kezdeti beruházása sem 3 millió alatti,mint egy kifőzde vagy pizzéria esetén pl. aminek abból a megmaradó napi %-bol vissza kellene jönnie, mert addig igencsak veszteséget fog mutatni a mérleg, még ha a cashflow nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!