Hogyan osszuk fel a családi adókedvezményt, hogy teljes mértékben ki tudjuk használni?
Figyelt kérdés
Én évekig nem dolgoztam, ápr. 1-től megyek vissza dolgozni, bruttó 250.000 Ft lesz a fizetésem. A férjem alapfizetése 369.000 Ft, de néha szokott túlórázni is, így felmegy a fizetése bruttó 400.000 Ft-ig. 3 kedvezményezett eltartott gyermekünk van. Hogy járnánk a legjobban, hogy kaphatnánk meg a havi 99.000 Ft-ot?2017. márc. 9. 20:09
1/3 anonim válasza:
Amennyire tudom, azt már a bruttó 369-ből is vissza lehet igényelni. Nem csak az szja-ból, hanem a járulékokból is visszaigényelhető.
2/3 anonim válasza:
369ezer bruttó esetén 43650 ft marad a járulékból igénybe vehető kedvezmény; a 369 járuléka 62730.
Tehát egyedül is tudja érvényesíteni.
55350 lesz a nettó adó-, 43650 a járulékkedvezmény, ez nettó 99ezer.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. márc. 11. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!