Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lottónyeremény után hogy kell...

Lottónyeremény után hogy kell adóznom?

Figyelt kérdés

Ugye azt tudom, hogy 16% a személyi jövedelemadó, de most olvastam valami 27 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulásról is.

Akkor ha nyerek mondjuk 1 millió forintot, annak majdnem hogy csak a fele az enyém?

2017. márc. 7. 16:13
 1/8 A kérdező kommentje:
Ugye itt például az Eurojackpotra gondolok, ami után nekem kell adóznom.
2017. márc. 7. 16:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat 15% a személyi jövedelemadó
2017. márc. 7. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Magyar lottónyeremény után nem kell adóznod, mert a kifizető levonja, tehát amit nyersz, az nettó.

Eurojackpotot nem tudom, de a múltkor láttam egy táblát a lottózóban, amin úgy írták ki a nyereményeket az eurojackpoton, hogy a telitalálat és az eggyel kevesebb összege bruttó, a többi nettó. Tehát gondolom ott kell adózni. Szerintem próbáld meg a szerencsejatek.hu oldalon.

2017. márc. 7. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Az eurojackpot esetében csak a nagyobb nyeremények után kell neked az SZJA-t fizetni, mást nem.
2017. márc. 7. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
A főnyeremény után kellett azt a 2 600 000 000Ft-ot befizetni, mert OV banda vérszemet kapott az ingyen pénzre, amúgy meg adómentes!
2017. márc. 7. 18:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. márc. 7. 20:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha Magyarorszagon vetted az Eurojackpot szelvenyt, akkor azt kizarolag Magyarorszagon veheted fel, es a magyar torvenyek szerint a kifizeto levonja az adodat es a netto osszeget kapod meg.

Ha NEM Magyarorszagon vetted a szelvenyt, akkor abban az orszagban veheted fel a nyeremenyt, es annak az orszagnak az adotorvenyei vonatkoznak a nyeremenyre, ahol a szelvenyt vetted. Miutan az EU orszagokkal van kettos adozast elkerulo egyezmeny, ezert a nyeremenyed Magyarorszagon adomentes, miutan a masik orszagban kifizetted a nyeremenyre vonatkozo ado(ka)t.

2017. jún. 8. 03:10
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Ez csak a kisebb összegű nyereményekre igaz az Eurojackpot esetében. A nagy nyereményeket bruttóban fizetik ki.
2017. jún. 8. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!