2017-ben mikor kezdi el kiutalni a NAV az adóvisszatérítést?
2 gyermek után igénylem vissza egy összegben a családi adókedvezményt! (nem év közben kérem)
Mikor kezdi kiutalni a NAV? Ugyanis sehol semmilyen weboldlon (még a nav oldalán sem) találok ilyet csak az előző évekből!
egyébként nem weboldalakon kell keresni, hanem az adózás rendjéről szóló törvényben...
Az adóhatóság a magánszemély jövedelemadó-bevallásában feltüntetett visszatérítendő adót, illetve költségvetési támogatást az igény (bevallás) beérkezésétől számított 30 napon belül, de legkorábban az adóévet követő év március 1-jétől utalja ki. Ha a költségvetési támogatást az adóhatóság állapítja meg, a kiutalást az erről szóló határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell teljesíteni.
Először is köszönöm a válaszát!
Másodszor adódott még egy kérdésem!
Én 2017.02.03.-án adtam be a nav-nak a 16szja-t.
Ha 03.03.még (péntek) nem volt rajta, akkor elképzelhető, hogy 03.06. vagy azon a héten el is lesz utalva?
Válaszokat előre is köszönöm!
Elképzelhető, de nem biztos.
Én többnyire még januárban benyújtom, és még március 20. előtt soha nem kaptam vissza a pénzem...
Mi tavaj is és előtte is megkaptuk még március 10 előtt, pedig február elején adjuk be mindig a bevallást.
Köszönöm a segítséget.
Most néztem meg a számlát! Utalt a NAV!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!