KATA-ban ez hogy működik?
1 - poénosra vettem a figurát, ott a röhögőjel a végén a mondataimnak - de úgy látom, nem vetted a lapot.
Ugye nem kaptad meg a bankszámla számom? Tudod azért, mert nem küldtem el :-) Nem is akartam...
2.- nem tudom miért vagy megsértődve és még engem osztasz ki - egyszerűen jól esett volna nekem egy köszönöm. Na mindegy... legközelebb majd nem válaszolok :D
Nem gondolkodtam azon, hogy vajon hány %-ig volt poén az utolsó hozzászólásod, hanem ahogy átjött, úgy értelmeztem.
Megköszönni az ilyet a végén szokták, és nyilván megköszöntem volna a válaszaidat ha nem érzem parasztnak amit írtál.
"ha nem érzem parasztnak amit írtál."
Na, hát ezzel sem loptad be magad a szívembe :D
No komment.
Legközelebb 100x meggondolom, hogy segítsek itt valakinek .
á.f.a. körhöz annyi kiegészítés, hogy csak az esetben lesz hátrány, ha olyannak adsz el aki afakoros es visdza tudna igenyelni az afat is.Mivel igy neki a Te termeked effektíve 27%-al többe kerül, mint ha olyantol venné aki afakoros. Ez valóban abban áll, jogy ha nem vagy olcsobb mint a masik O adja 4500-ért, te mint piaci kihívó semmi plusz hozzaadott ertemeg nem tudsz melle tenni max olcsobb tudsz lenni es adod 4200-ért , akkor tőled le tud irni 4200 ft-ot. A masiktol meg le tud irni 4500-at. ő most igy tobbett fizetett ki az árúért, de annyival kevesebb áfat is fog majd fizetni negyedev vegen pl. amit veszít a réven , behozza a vámon. Ha csak maganszemelynek adsz el az meg tapsol oromeben mert jobb aron talalta ugyanazt.
Te adózásodnál: Szerintem szamithatsz egy kerdezz felelekre a Navval, ha évente 7.990.000 ft értékesítéssel megállsz pl. szeptember-oktoberben, mert nem akarsz afakoros lenni. Erre szoktak volt mondani a feltételezett forgalom nagyobb volt, rosszul választottad meg az adózást és adó elkerülés volt a célod .
Másik, kérdés jó e a kata egyáltalán neked? Kérdés mennyi lesz az Elàbé?
Van egy tevekenysegem ami kereskedelmi jellegű e.v kellett hozza. az szjaba bekerült 5.986.000 Ft forgalom belőle. Tavaly még 6 milio volt a kata es áfa határ. lehettem volna igy az is, de feltételezhető volt, hogy több lesz, igy afakoros nem katat valasztottam. Most lehet megkerdeznek, hogy miert allt meg a forgalom pár ezerrel a határ alatt? Nem lettem katas azért, mert más tevékenységem meg ingatlan bérbe adás is ( kizáró ok ), azért mert a koltsegem meg volt 4.789.000 ft amit igy nem kataskent figyelembe lehetett venni. kataban mar csak a majd 6 millió teljes bevétel után adóztam volna, havi 50.000-ket minimum igy meg bejön a képbe a 2.260.000 ft jovedelem mellé 1.999.000 ft adókedvezmény is amit a kata nem vehet igénybe és végül adózok egy év alatt 34.000 ft- ot. kata fizetett volna 12*50.000-et és a teljes bevételből nem tudott volna elszámolni semmit, adókedvezményt nem vehetett volna igénybe.
Kata szerintem akkor jó, max ha nincs jelentősebb kiadásod és pl csak dropshipmenttel vagy jutalékért értékesítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!