Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA-ban ez hogy működik?

KATA-ban ez hogy működik?

Figyelt kérdés
8millióig áfamentes lehetek elvileg. Internetes kiskereskedelem lenne, amit csinálnék. Mindenféle szolgáltatás lehet áfamentes? Én pl. pólókat és hasonló termékeket árulnék, ezt is lehet áfamentesen? És akkor a számlán nem lesz ott hogy mennyi az áfa? Áfás számlát így hogy lehet kiállítani, ha azt kérnek, akkor azt nem lehet? :D Ha elérem a 8 milliót, akkor utána a 8-12 közöttieknél meg lesz áfa? Jól gondolom, vagy teljesen rossz úton jár a gondolkodásom?

2017. febr. 28. 10:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem lett volna muszáj válaszolnod a kérdésekre, de én kérek elnézést hogy feltettem.
2017. febr. 28. 14:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

1 - poénosra vettem a figurát, ott a röhögőjel a végén a mondataimnak - de úgy látom, nem vetted a lapot.

Ugye nem kaptad meg a bankszámla számom? Tudod azért, mert nem küldtem el :-) Nem is akartam...

2.- nem tudom miért vagy megsértődve és még engem osztasz ki - egyszerűen jól esett volna nekem egy köszönöm. Na mindegy... legközelebb majd nem válaszolok :D

2017. febr. 28. 14:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem gondolkodtam azon, hogy vajon hány %-ig volt poén az utolsó hozzászólásod, hanem ahogy átjött, úgy értelmeztem.

Megköszönni az ilyet a végén szokták, és nyilván megköszöntem volna a válaszaidat ha nem érzem parasztnak amit írtál.

2017. márc. 1. 07:48
 14/19 anonim ***** válasza:

"ha nem érzem parasztnak amit írtál."

Na, hát ezzel sem loptad be magad a szívembe :D

No komment.

Legközelebb 100x meggondolom, hogy segítsek itt valakinek .

2017. márc. 1. 10:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Látom k*rvára nem sikerül felfogni azt, amit írtam...
2017. márc. 1. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Szívesen :-) Szép napot :-) Nem fogok lesüllyedni a szintedre :-)
2017. márc. 1. 12:58
 17/19 anonim ***** válasza:

á.f.a. körhöz annyi kiegészítés, hogy csak az esetben lesz hátrány, ha olyannak adsz el aki afakoros es visdza tudna igenyelni az afat is.Mivel igy neki a Te termeked effektíve 27%-al többe kerül, mint ha olyantol venné aki afakoros. Ez valóban abban áll, jogy ha nem vagy olcsobb mint a masik O adja 4500-ért, te mint piaci kihívó semmi plusz hozzaadott ertemeg nem tudsz melle tenni max olcsobb tudsz lenni es adod 4200-ért , akkor tőled le tud irni 4200 ft-ot. A masiktol meg le tud irni 4500-at. ő most igy tobbett fizetett ki az árúért, de annyival kevesebb áfat is fog majd fizetni negyedev vegen pl. amit veszít a réven , behozza a vámon. Ha csak maganszemelynek adsz el az meg tapsol oromeben mert jobb aron talalta ugyanazt.

Te adózásodnál: Szerintem szamithatsz egy kerdezz felelekre a Navval, ha évente 7.990.000 ft értékesítéssel megállsz pl. szeptember-oktoberben, mert nem akarsz afakoros lenni. Erre szoktak volt mondani a feltételezett forgalom nagyobb volt, rosszul választottad meg az adózást és adó elkerülés volt a célod .

Másik, kérdés jó e a kata egyáltalán neked? Kérdés mennyi lesz az Elàbé?

Van egy tevekenysegem ami kereskedelmi jellegű e.v kellett hozza. az szjaba bekerült 5.986.000 Ft forgalom belőle. Tavaly még 6 milio volt a kata es áfa határ. lehettem volna igy az is, de feltételezhető volt, hogy több lesz, igy afakoros nem katat valasztottam. Most lehet megkerdeznek, hogy miert allt meg a forgalom pár ezerrel a határ alatt? Nem lettem katas azért, mert más tevékenységem meg ingatlan bérbe adás is ( kizáró ok ), azért mert a koltsegem meg volt 4.789.000 ft amit igy nem kataskent figyelembe lehetett venni. kataban mar csak a majd 6 millió teljes bevétel után adóztam volna, havi 50.000-ket minimum igy meg bejön a képbe a 2.260.000 ft jovedelem mellé 1.999.000 ft adókedvezmény is amit a kata nem vehet igénybe és végül adózok egy év alatt 34.000 ft- ot. kata fizetett volna 12*50.000-et és a teljes bevételből nem tudott volna elszámolni semmit, adókedvezményt nem vehetett volna igénybe.

Kata szerintem akkor jó, max ha nincs jelentősebb kiadásod és pl csak dropshipmenttel vagy jutalékért értékesítesz.

2017. márc. 2. 06:07
 18/19 anonim ***** válasza:
És meg egy kiegészítés, ha nem kata szerint adózol és van valamilyen lehetőséged rá , család , barát , rokon, de még akár a helyi önkormányzattal tárgyalva is, hozzájárulnak hogy az ingatlanában jegyezd be a székhelyed egy szabad vallalkozasi zónában , akkor jelentős ipa és szocho kedvezményt is kaphatsz. ettől függetlenül irányíthatod akár Budapestről is az online vállalkozásod, hiszen nem a helyhez vagy kötve, de az adózásod részben igen, amit ugy jelentősen csökkenteni is tudsz az átalányok fizetése helyett. Ezek miatt célszerű -beszélni egy képben lévő könyvelővel indulás előtt , na az tud még egy harci feladat lenni, olyat találni is.
2017. márc. 2. 08:47
 19/19 A kérdező kommentje:
Lesz mit átgondolni, köszi :)
2017. márc. 3. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!