Ha egy cég huzamosabb ideig (pár hónap) nem fizeti a dolgozója után az eü. Biztosítást (véletlenül, nem szándékosan) azért mennyire büntetheti a NAV a céget?
Dolgoztam egy cégnél,és most derült ki a 2015-s adóbevallásomból,hogy nem fizettek utánam egy kanyit sem,mivel én bejelentettem a papírok alapján amit adtak,de azok a számok a NAV-nál nem szerepelnek.
Mivel egy aljas cég volt,gondoltam rájuk repülök emiatt csak,hogy egyáltalán érdemes-e.Köszönöm szépen a válaszokat.
Rosszra gondolsz.
A munkáltató által a dolgozótól levont járulékokat, valamint a munkáltató által a bruttó bér után fizetendő közterhet ha nem fizette a munkáltató meg az államnak, soha nem a dolgozótól vasalják be!
Az adóbevallásodban nem járulék-kötelezettségről készítesz bevallást, hanem az adóköteles jövedelmedről. Ha valamiért befizetési kötelezettséged keletkezik SZJA-ban, azt Te vagy köteles megfizetni, hiszen annyival több nettó bért vittél év közben haza.
Az iratok ismerete nélkül érdemben nem lehet válaszolni, de valószínűleg valamit nagyon összekeversz, vagy eleve rosszul készült el a bevallásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!