Adóbevallás elmaradás miatt TB megvonás?
Sziasztok!
Nem olyan régen szembesültem azzal, hogy diákmunka után is adóbevallást kéne végezni (ami mögött nem értem a logikát mert a diákszövetkezetek mire vannak akkor?)
Másfelől nem rég ért véget a sulim és bejelentett módon dolgoztam viszont elmentem orvoshoz és ott kiderült hogy a TB-m nincs rendben, ez miért lehet? illetve lehetséges e az adóbevallás elmaradásom miatt?
"Másfelől nem rég ért véget a sulim"
Az pontosan mikor volt? Ha jól gondolom júniusban, s a diákigazolvány okt.31-ig érvényes (meg talán még utána 45 napig van biztosításod)
Jobban ki tudnánk bogozni, ha megírnád: mikor ért véget a suli és mikor dolgoztál + mikortól van bejelentett munkád? Biztos, hogy be vagy jelentve?
Nem, amiatt biztosan nem. Ha most dolgozol és nincs rendben a tb-d, akkor a munkáltatód nem jelentett be.
Diákként az iskolaszövetkezet a munkáltatód volt, és a "rendes" munkáltatók sem mindig készítik el az adóbevallást.
Nem, az adó meg a TB két annyira külön zseb a NAV-nál, hogy amikor az egyikben elmaradásom volt, a másikban meg jóval több túlfizetésem, akkor a NAV felszólított fizetésre, miközben ült a pénzemen. Adóbevallás elmaradása miatt nem szüntetnek meg TB-jogviszonyt, nincs köze a kettőnek egymáshoz.
A diákszövetkezet csak kiküldi az igazolást a náluk végzett munkáról, ez alapján ki tudod tölteni az adóbevallást, pár perc alatt megvan (még az is rajta van, mit melyik sorba kell bemásolni). Május 20-ig még van időd, ha a tavalyit felejtetted el beadni, azt már jó eséllyel nem fogják keresni rajtad (de amúgy elsőre nem büntetnek akkor se, ha elmaradt, csak felszólítanak).
Főnököd tuti bejelentett? NAV-hoz érdemes lenne benézni.
" NAV-hoz érdemes lenne benézni."
Így van. Nem GyK, hanem NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!