Mit jelent az adóvisszatérítés?
Figyelt kérdés
Ezt mi alapján adják? Én is kitudom számolni, ha igen, hogy? Milyen papírok kellenek hozzá?2017. febr. 7. 15:47
1/2 anonim válasza:
Arra gondolsz, amiket itt kérgetgetnek sokan?
A munkáltatód von le a bruttából minden hónapban adóelőleget, és bizonyos "indokokkal" ezt vissza lehet kérni az államtól (illetve év közben is lehet érvényesíteni, akkor le sem vonják, hanem rögtön többet kapsz). Ilyenek az első házasok adókezdezménye, a családi adókezdvezmény, a fogyatékos kedvezmény. De amúgy valszeg tudnál róla, ha neked járna vmelyik. Max a fogyatékos kedvezmény érheti meglepetésként az embert, én pl tavaly teljesen véletlenül tudtam meg, hogy a betegségem rajta van a listán.
2/2 anonim válasza:
Ha fizetsz valamilyen önkéntes pénztárba, arra a számlára is kaphatsz jóváírást a befizetett adódból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!