Miért nem adhat tanácsot és auditálhat ugyanaz a firm egy vállalatot?
Figyelt kérdés
2017. jan. 30. 20:40
3/11 A kérdező kommentje:
Hat sajnos ez a ketto valasz nem volt tul hasznos. Nem penzugyet tanulok, szoval nem ertem miert. Ha tudjak, hogy a konyvek alapjan hogyan teljesit a vallalat akkor mas tanacsot adnak? Miert?
2017. jan. 30. 21:04
4/11 anonim válasza:
Mert egy könyvvizsgálónak teljesen függetlennek és objektívnek kell lennie, ha pedig tanácsot adna nekik (vagyis pénzért dolgozna nekik), ez nem lenne így.
5/11 anonim válasza:
Ez nem pénzügy, hanem józan ész...
Egy auditnak teljesen függetlennek kell lennie. Ha én tanácsokat adok (pénzért) egy vállalatnak akkor anyagi kötődésem van a cég (jó) működéséhez akkor nyilvánvalóan nem törném ketté magam, hogy felfedjek egy esetleges szabálytalanságot, mert akkor én is elesnék a bevételemtől.
6/11 A kérdező kommentje:
Ja hat en nem igy fogtam fel:) hanem ugy, hogy a firm igyis-ugyis kifizeti a munkam, ha csodbe megy a kliens ceg, ha nem:D
2017. jan. 30. 22:08
7/11 anonim válasza:
Nagyon szép szavunk van a firm-re, miért nem használod azt?
8/11 A kérdező kommentje:
Mi magyarul a firm?:D
2017. febr. 6. 21:39
10/11 A kérdező kommentje:
Hmm, ez erdekes, szerintem egyiket sem hasznaljuk a big fourra. Illetve amikor angolul beszelek, es mondjuk az exxonmobilrol, vagy a bp-rol, vagy barmi masrol, akkor en companyt mondok, de a big four eseten meg a top tanacsadoi vallalatok eseten (bain, mckinsey) mindig firm-ot mondok.
Termeszetesen lehet, hogy az en angolom a hibas:) leirod, hogy te hogy szoktad hasznalni ezeket a szavakat?
2017. febr. 6. 22:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!