Ha gyed vagy gyes mellett megszakitom a fizetésnélkülit és 1 nap szabi után terhesen táppénzre megyek az 1 nap után hogy járulékol a munkáltatóm?
Bruttó bér után vonja a kötelezőket (független attól, hogy hány napot dolgoztál érte, vagy hány nap szabiról van szó), és fizeti meg a közterhet.
"Ilyenkor a teljes havi bruttó bér után fizeti a járulékokat "... Miért tenné, hiszen nem lesz teljes havi bruttó béred, hanem 1 napnyi lesz csak?!
Köszönöm. Az egy nap szabit azért ajánlották hogy ne legyen kérdéses hogy visszatértem a munkába.
De akkor a lényeg hogy ilyenkor nem kell akkor ugyanúgy járulékolni miattam mintha dolgoznék vagy végig szabin lennék a hónapban hanem csak minimálisan pár ezer forintot ugye jól értem?
Járulékot, adót, közterhet a bruttó fizetés alapulvételével fizet a munkáltató.
Ha a bruttó 300 forint, akkor az alapján, ha 400 ezer, akkor az alapján.
Mivel Neked csak 1 napra jutó szabadságos béred lesz, ezért az után fizet a munkáltató.
Az egy másik dolog, hogy a táppénz összegének egyharmada is a munkáltatót terheli ebben az esetben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!